We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

René heeft het zwaar in de competitie

René Tiggelman wist weliswaar te winnen, maar gemakkelijk ging dat niet. Tegen Eric van Driel was het lang zoeken naar een goed plan. Uiteindelijk lukte het hem wel te winnen waardoor hij in het kielzog blijft van Jeroen Hekhuis waar hij vorige week van verloor.

Albert Vermue had zo'n beetje eenzelfde opening gehad tegen Eric en Albert ving toen bot. Verschil was wel dat René niet op b2 geslagen had met zijn dame. Na een afwikkeling van wat stukken had René een ijzersterke loper tegenover een wat minder sterk paard. Na een kwaliteitswinst werd René zijn techniek nog even beproefd, maar de zege kwam nimmer meer in gevaar.

Hans Groffen won van Henrik Westerweele. In een partij met wisselende kansen leek het eerst Hans die de betere papieren had, maar daarna toch Henrik. Ook behoorde remise nog zeker tot de mogelijkheden. Uiteindelijk deed Henrik het niet helemaal goed en daar profiteerde Hans optimaal van.

Roeland Alders heeft het regelmatig lastig tegen Roel Schroevers. In een Engelse partij wist hij echter verrassend snel prettig spel te hebben. Na Le3 gaf Roel een tempo weg en daar wist Roeland wel raad mee. De witte loper van Roel stond vast. Roel probeerde deze nog wel te bevrijden, maar dat kostte twee pionnen en dat vond Roel wel genoeg.

Vincent Sleuyter was korte metten aan het maken met Alex Jonkheer. Alex was lang taai, maar nadat Alex een toren cadeau had gedaanl, leek het punt wel binnen voor Vincent. Niets was minder waar. Alex zijn toren stond eerst vast op h8 met de koning op g8, maar in de slotstelling stond deze opeens wel actief en stond Vincent pardoes mat.

Erik Wolf leek prima uit de startblokken te komen tegen Albert Vermue. Volgens mij had Albert de opening niet goed behandeld. Maar na een tijdje weer bij deze partij te zijn aanbeland stond Albert opeens een stuk voor. Dat was voldoende voor de winst.

Competitie 2023/2024 ronde 11

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: