Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Volle bak in ons clubhuis

Doordat er maar liefst drie teams thuisspeelden en er ook nog eens 8 partijen in de interne competitie op het programma stonden was het clubgebouw gezellig vol. De perikelen van Souburg A en B hebben jullie al kunnen lezen. Hierbij de perikelen in de competitie.

Ik kan er vrij kort over zijn aangezien ik er niet bij was. Merijn van Broekhoven vroeg zich af waar het verslag van de competitie bleef. Een blik op het scoreformulier gaf verduidelijking waarom hij het vroeg. Hij had namelijk weer een keertje gewonnen. Brandon Haasbroek was het haasje. 

Verder trakteerde Hans Groffen Erik Wolf op een nederlaag en wist Alex Jonkheer te winnen van zijn Middelburgse clubgenoot Raymond van de Ven. 

Arno Boutens was ook weer eens van de partij. Hij trof het niet met Martin Koolhoven als tegenstander. Geen idee hoe de partij verliep, maar Arno verloor.

Competitie 2023/2024 ronde 18

Dan nog even een rectificatie voor de ronde van vorige week. Ik was mis in de partij tussen Henrik en Bert. Henrik stond schijnbaar niet gewonnen en Bert had alles goed gezien en had met zijn zetten in ieder geval een remisevariant berekent. Of die er was weet ik niet, want ik durf me er niet aan te wagen met mijn beperkte schaakkennis. Wat ik wel weet is dat Henrik het nog fout deed en dat daardoor Bert zelfs nog de winst greep. 

Week ervoor zat ik ook al mis. Johanna Brouwer stond weliswaar niet goed tegen Merijn van Broekhoven, maar in het toreneindspel had ze zeker nog goede kansen om remise af te dwingen. Ook daar kostte een foutje de partij en vroeg Merijn een dag later waar het competitieverslag bleef.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: