Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

René Tiggelman heeft grootse daden

René Tiggelman heeft met de volle overtuiging de derde ronde van de interne Rapidcompetitie gewonnen. Met 5 punten uit 5 duels was hij een klasse apart en steeg hij naar een 'groots' niveau. 

Roeland Alders begon nog goed aan het toernooi door verrassend van Jos van der Kaap te winnen. Jos offerde en dat leek goed, maar Roeland kon bij toeval een lek ontdekken. Met een 3 uit 3-score was René zijn volgende tegenstander. Geen kans voor Roeland. Wellicht kon de laatste ronde nog wat bieden voor Roeland, maar dan moest Jos winnen van René en Roeland zelf van Albert. 

René won van Jos dus die was al fluitend kampioen. Roeland verloor van Albert. In een ingewikkelde stelling leek er weinig aan de hand, maar een verkeerde zet van Roeland gaf Albert een zeer knappe combinatie zoals we deze nog nooit gezien hadden. Roeland kon er niets tegen vinden en Albert speelde de partij naar de winst. Daarmee werd Albert knap tweede achter René. Merijn van Broekhoven kende ook een puik toernooi door derde te worden.

2324 Rapidschaken03

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: