Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

René en Jeroen snel klaar

Waar Jeroen Hekhuis dacht als eerste klaar te gaan zijn tegen Raymond van de Ven, was het René die het record van dit seizoen verbrak. Tegen Alex Jonkheer had hij minder dan een half uur nodig voor de winst. Jeroen deed er net wat langer over, maar won net als René wel. Koploper Jos van der Kaap liep met een puntendeling averij op in strijd om de titel. Hij behoudt wel de leiding.

Al naar 8 zetten gaf Alex er de brui aan. René won een toren, maar Alex kon deze terugkrijgen. Dan zou hij wel iets minder gestaan hebben, maar dat was het proberen waard in ieder geval. Deze situatie heeft Alex dit seizoen ook al eens gehad tegen de zeer sterke Hans Groffen. 

Jeroen won al snel een stuk tegen Raymond. Deze probeerde het nog wel even, maar ook daar konden al snel de stukken terug in de beginstand.

Jos had het wat moeilijker. Tegenstander Roeland Alders deed het in het Scandinavisch niet eens zo heel onaardig en blijkbaar werd er een recente snelschaakpartij gevolgd tussen twee sterke grootmeesters (ben de namen even kwijt). Roeland heeft een goede mogelijkheid gemist op pionwinst. Daarna leek de stelling in evenwicht. Met b3 had Roeland wellicht nog wat kunnen proberen, maar het remiseaanbod van Jos werd uiteindelijk toch geaccepteerd. 

Erik Wolf was te sterk voor Johanna Brouwer en Melchior Snel pakte de zege op Joas Fontijn. 

Ruud Stroo leek lang op weg naar de winst, maar in het eindspel wist Wessel Kuiper met een slimmigheidje de stelling weer in evenwicht te brengen. Remise werd daarna ook snel overeengekomen.

Erik Breure boekte een zege op Kees Polderman.

Competitie 2023/2024 ronde 24

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: