Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Titelstrijd nog lang niet beslist

De 25e ronde van de competitie was een spannende voor René en Jos aangezien de beide heren nek-aan-nek gaan om het kampioenschap. 

Jos speelde tegen Erik Wolf. Al snel had hij voordeel al moest hij wel oppassen in grappen en grollen die in de stelling zaten. Uiteindelijk was materiaalwinst onontkoombaar en is Jos weer een stapje dichterbij een eerste titel in Souburg.

René speelde niet bepaald goed tegen Albert. In de opening had hij al iets niet goed gedaan en waarschijnlijk stond hij 'gewoon' verloren! De stelling verzandde een beetje en René had een versplinterde pionnenstructuur op de koningsvleugel. Na een damezet van Albert had René pardoes een toren kunnen slaan. Dat deed hij niet en in plaats daarvan ging hij lopen met een van zijn twee f-pionnen. Uiteindelijk bracht hem dat nog de zege ook. Maar het was allemaal erg moeizaam.

Henrik stond al snel goed tegen Roeland door een aardige koningsaanval op te zetten. Roeland kon het allemaal maar net bij elkaar houden, al denk ik dat Henrik het wel had kunnen afmaken. Dat gebeurde niet en Roeland counterde zich naar de winst.

Raymond had tegen Eric Bouman eerst twee pionnen minder, maar hij won wel met actief stukkenspel. 

Alex Jonkheer had een prima aanvalspartij tegen Ruud Stroo. Alex had kort gerokeerd en Ruud lang. De aanval van Ruud kwam niet uit de verf. Die van Alex wel. De stelling raakte overbelast en Alex wist de fraie aanval om te zetten in een vol punt.

Jan Engelen zette Anton Nooijen van het bord. Ook hier kwam een mooie koningsaanval op het bord. Anton offerde zijn dame tegen een toren, maar het kwaad was al geschied.

De verrassing van de avond kwam uit de partij Roel Schroevers-Ralph den Nederlanden. Ralph won zeer verrassend. De opening was wellicht niet helemaal goed, maar Roel kon dat niet weerleggen. Sterker nog Ralph deed het daarna prima. Hij man het initiatief over en Roel zijn stukken stonden opeens verkeerd. Eerst leverde dat een kwal op en later een vol stuk. Dat stuk ging er nog af en het bleef daarmee tot een kwaliteit, maar Ralph zijn erg mooie zege kwam niet meer in gevaar.

Wessel Kuiper trakteerde Frans Baljeu op een nederlaag en cassis. Toen ik op het bord keek had Wessel flink wat materiaal meer. Van opgeven heeft nog nooit iemand gewonnen en Frans speelde ook door. Wessel liet zich niet van de wijs brengen en pakte de volle buit.

Johanna Brouwer versloeg Erik Breure terwijl Kees Polderman de zege van Melchior Snel cadeau kreeg.

Ingel Baaijens ten slotte was Joas Fontijn de baas.

Competitie 2023/2024 ronde 25

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: