Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Mert Mustafov wint het Landau debutanten toernooi

Zaterdag 19 november heeft Mert Mustafov verrassend het Debutantentoernooi, welke werd georganiseerd door Sv Landau, op zijn naam geschreven. Met 7 uit 7 beleef hij alle kinderen, die les hebben in Stap 3, de baas. Mert begon het toernooi met een verrassende overwinning op Giovanni, maar ook Aäron Zootjes en Atoucha Warnier hield hij achter zich. Het vele oefenen en spelen op Chess.com werp voor Mert zijn vruchten af.

jpeg-optimizer-20221119_145524.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mert op weg naar een overwinning tegen Atousa Warnier

In de groep van Stap 2 deed Benjamin Provoost (kleinkind van oud Vlissinger Dirk Provoost) het Souburgse succes dunnetjes over. Onder toezicht van zijn opa won Benjamin al zijn partijen.

jpeg optimizer 20221119 145542

Dirk en Benjamin Provoost

In stap 1 hadden we geen kinderen in de finale poule. Anastasia Markovic was het dichtste bij. Maar ze wist haar gewonnen stellingen in de voorrondes niet om te zetten in winst, maar wist haar tegenstanders op de meest mooie manieren pat te zetten. Gelukkig kon onze nieuwe paddenkoningin de humor er wel van inzien.

jpeg optimizer 20221119 155003

Anastasia met wit tegen Djazlin

Met 13 souburgse deelnemers waarvan er 7 hun eerste toernooitje speelde was het een leerzame en succesvolle middag en natuurlijk ging iedereen naar huis met een welverdiende medaille.

De uitslagen zullen hopelijk snel op de site van schaak vereniging Landau worden geplaatst. De foto’s zet ik op de facebook pagina van Schaak klub souburg.

jpeg optimizer 20221119 164424

weer een generatie met nieuwe jeugdschakers (en een paar oudgedienden)

 

 

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: