Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Giovanni wint het jeugd Oliebollentoernooi

De vrijdag voor Kerst heeft Giovanni Koolhoven het Oliebollentoernooi voor onze jeugd op zijn naam geschreven. Met 4 uit 5 bleef hij Berk Mustafov en Jeremy IJdema op weerstandspunten voor.

Jeremy werd winnaar van de B-groep en Anastasia van de C-groep.

Onder het genot van overheerlijke oliebollen gingen 14 jeugdige SKS-ers de strijd aan om één van de te winnen ijstaarten te bemachtigen.

Oliebollen 1

Traditioneel spelen we tijdens het laatste schaaktoernooi van het jaar vreemde soorten schaak; zoals weggeefschaak, Dobbelschaak, Raindropchess en dit jaar het door onze jeugdspelers bedachte “DuckChess” waarbij de speler na elke zet de damschijf die op het bord ligt mag verplaatsen. Het veld waar de damschijf op ligt is geblokkeerd.

Mooie combinaties kwam op de borden bij de geoefende spelers, waarbij de damschijf de vluchtveld van een koning blokkeerde of dat stukken niet konden worden teruggeslagen, omdat de damschijf ertussen werd geplaatst.

Het werd in ieder geval een gezellige avond en met de vele ijstaarten die beschikbaar waren ging bijna elk gezin met een ijstaart naar huis.

Op onze facebook pagina staan meer foto’s van het Oliebollen toernooi

De Eindstand

oliebollen 2  

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: