Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

SKS hofleverancier PKJ

9 Jonge SKS-ers hebben zich dit jaar aangemeld om mee te strijden om het Zeeuws kampioenschap voor de jeugd. Helaas konden de andere verenigingen niet zoveel jeugdschakers achter de borden krijgen zodat in totaal 17 jeugd schakers in Terneuzen en Oost-Souburg gaan strijden om het kampioenschap.

De aftrap was op 14 januari in Terneuzen. 

Bogdan Ferea  (SKS) was de enige deelnemer in de E-categorie en was al bij voorbaat Zeeuws kampioen. Maar om toch partijen te kunnen spelen heeft hij tegen de 2 kinderen van Landau gespeeld, die in de G-categorie uitkwamen. Bogdan behaalde 5.5 punt uit 6 partijen. En gaat namens Souburg, zeeland vertegenwoordigen op het NK.

Olivier van Delft was met 3.5 punt de beste van de 2 Axelaren en gaat Zeeland vertegenwoordigen op de pupillen dag. Kees Deenen wist helaas geen resultaat te behalen, maar was superblij met zijn beker.

EG groep 2023      20230114 114718

De D-categorie bestaat dit jaar (door het wegvallen van Joubin Warnier (Landau)) uit alleen maar Souburgers. De 5 jeugdspelers gaan in een hele competitie uitmaken wie de beste is. Jeremy IJdema beleefde met 4 uit 4 een prima eerste speeldag en staat 2 punten los van zijn belangrijkste uitdagers (Damian en Arkan). Omdat 2 spelers zich plaatsen voor het NK is de laatste speeldag voor alle spelers nog interessant.

20230114 123309

In de C-categorie spelen 3 Souburgse jeugdspelers mee. Van deze spelers behoord Giovanni Koolhoven tot één van de favorieten, maar de concurrentie is zwaar. Aäron zootjes (zoon van.) won zijn eerste 3 partijen en staat een halfpuntje los van giovanni, die zich verslikte in clubgenoot Eli Mincu. Het toren eindspel met 3 vs 2 pionnen aan één flank was niet te winnen. Maar op de laatste speeldag komen de concurrenten elkaar nog tegen; dus van alles is nog mogelijk.

Berk Mustafov staat nog met lege handen; maar de oud Zeeuws kampioen snelschaken zal er alles aan doen om de hatelijk nul weg te poetsen.

Op zaterdag 28 januari zal de ontknoping in ons clubgebouw gaan vallen.

Eindstand E-&G-groep      Tussenstand D-groep     tussenstand C-groep

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: