Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Jeremy IJdema Zeeuws kampioen

Met het veroveren van de Zeeuwse titel bij de D-jeugd door Jeremy IJdema, heeft de club er weer een Zeeuws kampioen bij.

In de C-jeugd lukte het Giovanni Koolhoven niet om de titel te bemachtigen. Hij eindigde teleurgesteld op de 5e plaats.

Na de eerste speeldag  zag het er allemaal prima uit voor Giovanni en met 3,5 uit 4  begon hij aan de laatste drie klussen. Dat na die drie partijen het puntenaantal van 3,5 nog steeds op het scorebord stond kon ik zelfs niet geloven. Natuurlijk wist hij dat het best realistisch was dat hij deze laatste speeldag niet alles zou winnen, maar drie keer verliezen op één dag is zelfs bij de GrandPrix toernooien nog nooit gebeurt. De partijen hebben we uitvoerig geanalyseerd en er waren zeker kansen om de partijen te winnen. Deze kennis van de analyses neemt hij weer mee naar de komende wedstrijden. Helaas vergooide hij door de nederlagen ook het podium en viel er dit kampioenschap geen prijs op te halen. Op de valreep werd hij gepasseerd door Ivan Bernard (Terneuzen) en clubgenoot Eli Mincu.

20230128 112540 min   20230128 133413 min                                             

Eli in zeer goede stelling tegen Hugo Franco                                                                                   Giovanni verliest hier tegen Aäron Zootjes

Eli kende een verschrikkelijke start van het kampioenschap. Met een half punt uit drie sloot hij de eerste speeldag af, maar de tussenronde won hij van één van de favorieten  (Niels van Sighem, Goes). Om vervolgens op de laatste speeldag te beginnen met een vette plus remise tegen een andere favoriet (Hugo Franco, Terneuzen) en vervolgens alle partijen winnend af te sluiten. Op onderling resultaat moest hij helaas de 3e plaats aan Ivan Bernard laten.

Hugo Franco herpakte zich na de remise tegen Eli door van Niels van Sighem te winnen en in de laatste ronde  Giovanni te verslaan.

Toch wel verrassend werd Aäron Zootjes Zeeuws kampioen, met 7 uit 7 valt er absoluut niets aan af te dwingen aan zijn prestatie en wierpen de trainingen waarmee hij bezig is zijn vruchten af.

In de D-groep was Jeremy de grote meneer van de eerste speeldag. Met 4 uit 4 ging hij met 2 punten voorsprong aan de leiding. Maar jeugdleider Martin had de vrijdag avond ervoor nog gezegd “je bent op de goede weg, maar de buit is nog niet binnen” en zo bleken zijn worden te kloppen. De eerste 2 partijen van de dag gingen voor Jeremy verloren en de spanning kwam er op te staan. De 4 concurrenten (overigens allemaal Souburgse jeugdspelers) kwamen dichterbij en Konstantin had hem zelf in punten bijgehaald. En dat met een partij tussen Konstantin en Jeremy nog op het programma voor de volgende ronde. Deze partij werd een ware thriller waarin beide spelers langs de rand van de afgrond gingen. Uiteindelijk wist Jeremy de winst binnen te slepen en een stap dichter bij de titel te komen. Door het winnen van de één-na-laatste ronde was de buit binnen.

De laatste ronde was er één van totale spanning. Alle 4 de schakers kwamen in aanmerking om 2e te worden. Dus winst in de laatste ronde betekende een podiumplaats. En wellicht ook een ticket voor het NK (twee D-spelers mogen mee gaan doen met het Nederlands kampioenschap).

Na spanende partijen wist Amir te winnen van Arkan en moest konstantin het hoofd buigen voor Damian. Hierdoor eindigden Amir en Damian gelijk en moest een barrage partij gaan uitmaken wie er 2e en anders 3e zou worden. Amir wist deze partij te winnen en mag zodoende samen met Jeremy Zeeland gaan vertegenwoordigen op het NK.

20230128 133345 min      20230128 141111 min

  Amir wint de barage van Damian                                                                                                       De top 3 van Zeeland (D-groep)

 

Eindstand C-groep                   Eindstand D-groep

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: