Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Souburg op dreef op HWP Toernooi

Zaterdag 4 februari hebben 12 Souburgse jeugdspelers meegedaan aan het 15e HWP jeugdschaaktoernooi. In totaal deden 37 jeugdspelers mee aan dit 2e GrandPrix toernooi van dit seizoen.

In de AB-groep speelde Brandon Haasbroek en Mert Mustafov mee. Maar om een spannende competitie te krijgen werd de AB- samen met de C-groep gevoegd. Dat de C-spelers zich prima staande weten te houden tussen de “oudere” kinderen bleek ook deze editie weer.

Onze C-troeven waren Giovanni Koolhoven en Berk Mustafov.

Giovanni bleek weer in bloedvorm en benutte de mogelijkheden die hij kreeg in zijn partijen optimaal. En verder werden enkele spelers waar hij tijdens het Zeeuwskampioenschap van verloor met mooie combinatiespel even op hun plaats gezet. Ook Brandon moest vandaag zijn meerdere erkenen in Giovanni.

20230204 111543 min

Giovanni wint van Brandon

Een klein smetje was de nederlaag in de laatste ronde tegen Atousa Warnier. Een foutje in het gewonnen eindspel kost hem de partij en Atousa bleek tot grote schrik in de eindklasering Giovanni met een half weerstandspunt te zijn gepasseerd. Helaas deze keer niet 1e in de C-groep meer een 2e plaast. Bovendien werd hij met 5 uit 7 3e in het totaalklassement.

Winnaar werd een voor ons onbekende Belg die sinds een jaar lid is van HWP, maar vooral zijn toernooien in België speelt. Zowel Brandon als Giovanni werden door deze Belgische speler verslagen.

Met 4,5 uit 7 eindigde Brandon op de 5e plaats. Maar deze klassering was voldoende om 2e in de AB-groep te worden. Mert Mustafov kwam helaas een half weerstandspunt te kort om 3e te worden. Maar met 4 uit 7 mag hij zeker tevreden zijn. Berk bleef met 3 uit 7 iets achter. We zullen eens kijken of we met training een hogere klassering eruit kunnen slepen bij het volgende GrandPrix toernooi in Goes.

De D-groep werd net als het Zeeuwskampioenschap gedomineerd door de Souburgse jeugd. Gelukkig zag ik wat spelers van o.a. HWP die het de Souburgsers lastig kunnen gaan maken in de toekomst, want concurrentie van buitenaf zullen ze zeker nodig gaan hebben om harder door te groeien. Maar nu was het vooral puntjepik tegen elkaar.

Behalve Jeremy IJdema wenste hier niet aan mee te werken en werd met 7 uit 7 overtuigend winnaar. Damian wist deze keer wel van Amir te winnen en zodoende keurig op de 2e plaats te eindigen en amir naar de 3e plaats te verwijzen.

20230204 131920 min

jonge sks-ers aan de topborden in de D-groep

Konstantin Tkacenko moet ook nu weer genoegen nemen met de 4e plaats. Maar hij is nog maar  eerste jaars D en zal volgend jaar veel bekers gaan oogsten. Akan heeft als eerste jaars D-jeugd nog wat moeite om aan te haken bij de overige souburgers.

Djazlin speelde vandaag haar 2e Grandprix toernooi. Het doel van vandaag was het spel beginnen volgens de gouden regels van de opening en verder goed te kijken naar de zetten van haar tegenstander en zelf veilige zetten spelen.  Gedurende het toernooi ging het steeds beter en je zag haar zelfs stellingen berekenen. Deze ervaring van vandaag gaat ze meenemen naar de toekomst en dan zal de score van een half punt zeker worden verbeterd.

In de GH groep eindigde Lucas Möhlmann op de 2e plaast.

20230204 145620 min    20230204 132022 min

Lucas en Djazlin

De eindstanden van de AB, C en D-groep

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: