Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Tweemaster-Kameleon 1 laat zich verrassen

Woensdag middag werd in “de Kwikstaart” het schoolschaak Kampioenschap voor basisscholen op Walcheren gespeeld. Na 3 jaar corona konden we gelukkig het evenement weer organiseren.

Jaren organiseerden we het toernooi in Ter Reede, maar dat is na alle Corona ellende momenteel nog niet mogelijk. Maar met de “Kwikstaart” denken we een mooi alternatief te hebben gevonden. Vooraf blijft het nog spannend hoeveel kinderen zullen er mee gaan doen en hoeveel kinderen kunnen we op een geoorloofde manier in het zaaltje plaatsen. Bij Ter Reede hadden we natuurlijk zeeën van ruimte.

17 teams van 7 verschillende basisscholen gingen de strijd aan om de vel begeerde medailles te bemachtigen. En om één van de vijf plaatsen te krijgen voor het komende Zeeuws kampioenschap op 18 maart in Terneuzen.

Tweemaster-Kameleon is al jaren de grote favoriet; met schaken als schoolvak en vele jeugdleden van deze school die lid zijn van de club, geeft ze een groot voordeel ten opzichte van de andere scholen. Maar de Theo Thijssenschool heeft ook niet stilgezeten.

Met 17 teams en veel bezoekende ouders en opa’s en oma’s was het zaaltje goed gevuld. Gelukkig was het mooi weer en konden de deuren open en konden de kinderen tussen de wedstrijden door naar buiten om een luchtje te scheppen.

Nadat om 14.00 uur de eerste partijen waren gestart en na het dalen van de rookwolken 4 ronden waren gespeeld bleek het eerste team van de tweemaster alle 4 de wedstrijden met 4-0 te hebben gewonnen. Tweemaster 2 en de Theo Thijssenschool hadden zojuist met 2-2 gelijk gespeeld.

Na de pauze stond de onderlinge strijd tussen de teams van de tweemaster op het programma. Deze kraker werd verrassend met 3-1 gewonnen door het 2e team. En met deze uitslag nam de Theo Thijssenschool brutaal de leiding over in het klassement.

In de spannende wedstrijd wist het eerste team van de Tweemaster vervolgens de Theo Thijssen met 3-1 te verslaan. Ook het tweede team van de tweemaster wist deze één-na-laatste ronde winnend af te sluiten.

In de slotronde maakte bovengenoemde teams geen fouten en was het podium gemaakt; met Tweemaster-Kameleon team 2 als verrassende winnaar van de dag.

De strijd om de overige 2 startbewijzen voor het Zeeuws kampioenschap was een spannende. Vijf scholen eindigde op een gedeelde 4e plaats., maar de startbewijzen werden gewonnen door de andere teams van de Theo Thijssen school. De Branding, Louise de Coligny en Tweemaster-kameleon team 3 kwamen net een bordpunt of een weerstandspunt tekort.

Al met al was het een geslaagde dag, op een nieuwe locatie.

Een speciale vermelding verdienen Rares Hogas en Bogdan Ferea van de Theo Thijssenschool en Mats Wijnhoven en Konstatin Tkacenko van de Tweemaster-Kameleon, die deze dag alle partijen hebben gewonnen.

 

De eindstand                  20230215 171632 klein

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: