We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Uitstekende dag Souburgse jeugdschakers

Zaterdag werd in Goes het 3e GrandPrix toernooi van Zeeland gespeeld; Het zwemschaak toernooi.

Na een paar jaar in de pauze te hebben gebowld, is het toernooi terug in het Omnium en konden de kinderen zich heerlijk anderhalf uur uitleven in het zwembad. Dat doet me toch weer terugdenken aan de tijd dat ikzelf nog mee mocht doen aan het zwemschaaktoernooi (maar dat was in de vorige eeuw; maar altijd reuze gezellig).

41 deelnemers waren er vandaag waarvan 11 van onze jeugdleden. Met 8 prijzen kunnen we spreken van een uitstekende prestatie.

In de oudste groep (AB-gecombineerd met de C-jeugd) streden Brandon, nieuwkomer Daniël en Giovanni de hele dag mee in de top. Gemakkelijk partijen waren er zeker niet en veel toren-eindspelen passeerden te borden. Dat er veel moest worden gerekend merkten we ‘s avonds thuis aan Giovanni, die voor het eerst in het weekend eerder lag te slapen dan zijn ouders.

Uiteindelijk wist Jefta van Steijn (sv Goes) het toernooi te winnen. Brandon wist Jefta een halfje af te snoepen (en werd keurig 2e), maar Daniël kon in het ongelijke lopereindspel niet de juiste verdediging vinden tegen Jefta. Maar op zijn eerste niet-online toernooi pakte Daniël toch maar mooi de derde plaats in de AB-groep.

Giovanni greep door zijn winst in de laatste ronde tegen Daniël de titel in de C-groep en eindigde zelfs als derde in het toernooi. Met deze zege in Goes is hij ook de C-kampioen van de Zeeuwse  GrandPrix reeks.

In de D-groep heeft Souburg al het hele jaar de beste Zeeuwse Jeugdschakers. Af en toen lijkt er een speler van een andere vereniging zich tussen de souburgse jeugd te willen voegen, maar die zien we dan op de andere toernooien niet meer terug.

Jeremy koos er dan ook voor om andere tegenstand te zoeken in een toernooi in Alphen, welke onderdeel uitmaakt van de Leidse GrandPrix, want de souburger komt hij op de club wel tegen.

Vandaag was het kostia die het toernooi wist te winnen. Amir eindigde op de tweede plaatst en Damian  werd derde. Benjamin wordt steeds sterker en wist vandaag  op de vijfde plaats te eindigen.

Dan hebben we in de D-groep nog de souburgse dames. Djazlin wist vandaag de onderlinge strijd te winnen, maar uiteindelijk scoorden ze beide netjes 2 punten. Vrijdag zijn de dame geslaagd voor hun stap 1 examen. Met de thema’s uit het stap 2 boek zal er een wereld voor de dames opengaan met penningen, dubbele aanvallen en zullen ze grote stappen gaan maken.

Bogdan eindigde in de E-groep als derde. De twee Goese concurrenten waren vandaag een maatje te groot en met de keurige 2e plaats in de F-groep won nieuwkomer Rafael Hoenderop zijn eerste schaakbeker.

De volledige eindstand is op de site van Sv Goes te zien.

De gemaakte foto’s zet ik op de facebook pagina van de Schaak Klub.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: