Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Onderling resultaat kost Daniël de titel in Axel

Daniël Girgis is er net niet in geslaagd om het bloedstollend spannende Landau toernooi op zijn naam te schrijven. Jefta van Stijn (sv Goes) kaapte op onderling resultaat de titel voor de neus van Daniël weg.

Daniël speelde een zeer sterk toernooi en leek ook tegen Jefta de winst te pakken, maar in het dame vs 2 torens eindspel liet hij zich lelijk beetnemen en stond hij gedesillusioneerd opeens mat. Gelukkig kwam hij deze klap te boven en had dit geen gevolgen voor zijn overige partijen. Zowel Jefta als Daniël scoorde 5.5 punt uit 7 partijen.

20240106 114429 min min

Giovanni Koolhoven die ondertussen ook AB speler is geworden begon matig aan het toernooi.

Hij had de pech in de eerste ronde gelijk tegen Jefta te moeten. In deze partij stond Giovanni prima opgesteld tegen de drie rijenverdediging van Jefta. Echter werd Giovanni iets te ongeduldig en werd een kleine zwakte die in zijn stelling ontstond vakkundig uitgebuit. Vervolgens eindigde zijn tweede partij in remise zodat hij in de achtervolging moest. Giovanni speelde de rest van het toernooi als vanouds en met zijn winstpartij in de laatste ronde tegen de koploper van dat moment kwam hij met 4,5 uit 7 nog heel dicht bij het podium.

Brandon had niet zijn dag en moest met 3,5 punten genoegen nemen.

Overigens waren 63 kinderen op het toernooi afgekomen en dat is voor Zeeuwse toernooien een mooi aantal. Vanuit Souburg streden 11 kinderen mee.

In de C-groep hadden we Berk als troef. Berk eindigde met 4 uit 7 op een gedeelde derde plaats. Op de eerste  plaats eindigde Toots van der Planken; een nieuw lid van het Witte Paard. Damian van Eenennaam kwam met 3 uit 7 net tekort voor het podium.

De D-groep werd het hele vorige jaar beheerst door de souburgse jeugdspelers, maar dat gaat dit jaar anders worden. Een paar spelers zijn ondertussen C-jeugd geworden en de concurrerende verenigingen zijn met een goede inhaalslag bezig.

Toch wist Konstatin Tkacenko de D-groep op zijn naam te schrijven. Met 6 uit 7 bleef hij op onderling resultaat Siebe Schouten (DZD/Goes) nipt voor. De derde plaats was voor Quinn Mulder (***), die Arkan Mustafov op weerstandpunten van het podium hield.

In de EF groep behaalden we met Rowi Korteweg en Rafael Hoenderop de eerste en tweede plaats binnen. Ook hier gaf het onderling resultaat de doorslag. Ook deze groep was weer bijzonder spannend, want 4 spelers eindigden met 5 uit 7 op een gedeelde eerste plaats.

20240106 140119 min min

De souburgse jeugd heeft dit toernooi weer laten zien goed in vorm te zijn en klaar te zijn voor de wedstrijden die nog komen gaan.

Eindstanden Landautoernooi 2024

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: