Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Zeeuws jeugdkampioenschap 2024

Zaterdag werd in Souburg de laatste ronden van het Zeeuws kampioenschap voor de jeugd gespeeld.

Nadat Rafael en Rowi al Zeeuws kampioen zijn geworden mochten zaterdag Giovanni (AB-groep), Konstatin, Amir (D-groep) en Berk (C-groep) proberen het kampioenschap binnen te slepen.

Het werd een spannende schaak dag waarbij de beslissingen pas na de laatste partij vielen.

In de AB-groep kende Giovanni slechts één doel, bij Aäron Zootjes in de buurt blijven qua punten en hem dan met wit in de laatste ronde verslaan. Het hele plan lukte, mede omdat Aäron niet zijn sterkste dag had en verrassend van Niels van Sighem verloor. Met ingaan van de laatste ronde hadden Giovanni en Aäron 3.5 punt en Niels van Sighem stond op 3 punten. Winnen tegen Aäron was dus genoeg om kampioen te worden.

Helaas moest Giovanni berusten in een plusremise. In het middenspel won Giovanni een pion, maar het eindspel met ieder twee torens en een dame was te lastig om te winnen en besloten de spelers tot remise. Hierdoor werd Aäron op onderling resultaat kampioen van de AB-groep. Niels kwam in zijn laatste partij niet verder dan remise waardoor een barrage driehoek de organisatie bespaard bleef.

Berk moest zaterdag nog flink aan de bak in de C-groep om het kampioenschap binnen te slepen.

Helaas ging het in de belangrijkste partij (tegen Siebe Kors van HWP) mis. Jeugdleider Manuel Colsen van HWP heeft dit jaar opeens ergens een blik jeugdspelers gevonden die de gevestigde orde aan het verstoren is. Siebe bleek er één van te zijn. En met slecht een half verliespunt zal hij kampioen van de C-groep worden. Na dit verlies wist Berk zich te herpakken tegen een andere HWP verrassing; Toots van der Planken. Met deze overwinning op Toots was Berk van de 2e plaats verzekerd.

Met drie overwinningen op rij wist oud souburger Jeremy IJdema de derde plaats te grijpen.

De D-groep werd ongekend spannend. Konstatin Tkacenko (SKS) had na de eerste speeldag een half punt voorsprong genomen op een groep van drie achtervolgers. In de eerste ronde van de dag won hijzelf van één van de concurrenten (Siebe Schouten, DZD/Goes) en Amir Wagenmakers kwam tegen clubgenoot Benjamin Provoost niet verder dan remise. Toch ging het nog bijna mis voor Konstatin. De achtste en negende ronde begon hij slordig en veel te snel te spelen. Hierdoor eindigden deze partijen in remise en had hij zelfs zijn partij tegen Benjamin Provoost moeten verliezen.

Door deze slordigheden had Reinnard Stol (Goes) opeens de uitgelezen mogelijkheid om Konstatin in de laatste ronde in te halen. Echter werd de spanning hem te groot en eindigde zijn partij in remise.

Konstatin, Reinnard en Amir eindigde het toernooi met 7 uit 9. Het onderling resultaat was in het voordeel van Konstatin die daardoor zeeuws kampioen is geworden. Reinnard Stol werd 2e en Amir moest genoegen nemen met de derde plaats.

De gemaakte foto’s zal ik op facebook plaatsen

De eindstanden van het PKJ 2024

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: