Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Tweemaster-Kameleon wint het schoolschaken

Het eerste team van de Tweemaster-Kameleon heeft afgelopen woensdag het schoolschaak kampioenschap van Walcheren gewonnen. Alle zeven wedstrijden werden gewonnen en slecht 4 partijen werden verloren. Het team bestond onder meer uit onze jeugdspelers Amir Wagenmakers en Konstatin Tkacenko. Op de gedeelde tweede plaatse eindigden, met 5,5 matchpunt, De Lispeltuut 1 (Oostkapelle) en de Theo Thijssen (Vlissingen).  De Lispeltuut had echter 2 bordpunten meer dan de Theo Thijssenschool. Bij de Theo Thijssenschool speelden Benjamin Provoost en Bogdan Ferea mee.

20240207 152914 min 1        20240207 150430 min

Theo Thijsen in actie tegen de Tweemaster-Kameleon

Tot zover waren er eigenlijk geen verrassingen. De grote verrassingen zat hem vooral voorafgaande aan het toernooi.

De vorige edities speelden we met 15 a 16 teams. En dat ging prima in het zaaltje De Kwikstaart in Oost-Souburg. Natuurlijk hadden we al gezien dat een maximaal van 18 teams zou passen. Toen de vooraankondiging van het kampioenschap in november de scholen hadden bereikt kwamen de eerste aanmeldingen van de teams al binnen. Petrus Immens school met 3 teams, Herman Faukelius school met een team en ook waren er 30 enthousiaste kinderen van de Algemene Basisschool van Middelburg die graag mee wilden spelen. Echter deze scholen hadden eerder nog nooit meegedaan en als ik dan de vaste deelnemende scholen  erbij zou bedenken kwam ik tot in de 20 teams.

Uitwijken dus naar een grotere speelzaal en gelukkig was het Palet in Middelburg nog beschikbaar. Deze zaal kon makkelijk 200 kinderen bergen. En zo geschiedde het dan ook. 33 deelnemende teams waren het uiteindelijk. En meer dan 130 kinderen hadden een spannende schaakmiddag. Hopelijk kunnen we in de toekomst deze aantallen bij de GrandPrix toernooien ontvangen.

Alle materiaal moesten we uit de kasten trekken en met de 20 geleende klokken van Sv Middelburg konden we ook aan elk bord met een klok spelen.

Een oproep in de SKS-APP om extra handen te krijgen leverde helaas niet het gewenste effect op. Maar met de hulp van Max, Albert, Roeland en snel lerende kinderen (die zelf de ronde briefjes leerden invullen en naar de computertafel brachten) denk ik dat we een prima toernooi hebben afgeleverd. Ook de positieve worden van leerkrachten deden dit bevestigen.

Manuel Colsen zou zeggen “het was een groot succes”.

De eindstand

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: