Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Daniël Girgis oppermachtig in Sas van Gent

Zaterdag heeft Daniël Girgis met overmacht het jeugdschaak toernooi van “Het Witte Paard” op zijn naam geschreven. Met 6,5 uit 7 bleef hij runner op en clubgenoot, Brandon Haasbroek, 1,5 punt voor. Giovanni Koolhoven moest in de AB-groep genoegen nemen met een gedeelde derde plaats; maar werd op weerstandspunten werd hij vierde. Clubgenoot Jip Dechamps speelde zijn eerste live jeugdtoernooi, hij is via het internet schaken op onze jeugdafdeling terecht gekomen. En behaalde een keurige 6e plaats. Al met al doet onze oudste jeugd het prima in de Zeeuwse toernooien.

De C-groep was samengevoegd met de AB-groep. Onze troef Berk Mustafov moet ook met dit 2e GrandPrix toernooi van het jaar genoegen nemen met de tweede plaats. Toots van der Planken  (HWP) had een half puntje meer weten te scoren. Knap was de overwinning van Berk op Jefta van Steijn (Sv Goes), waarmee hij indirect de Souburgse AB-spelers een handje hielp. Damian van Eenennaam had vandaag niet zijn dag en viel ver buiten de prijzen.

De D-groep werd tot vorig jaar nog gedomineerd door onze jeugdspelers, maar aan deze dominantie is momenteel een einde gekomen. Hun spel is nog erg wisselvallig en uitstekende combinaties worden afgewisseld met verschrikkelijke blunders. Kostia deed het vandaag het beste. Als enige wist hij remise te spelen tegen de kampioen Louis Debruyne (een nieuw talent van HWP). Dat deze partij niet werd gewonnen kwam puur door te snel spelen, waardoor een gewonnen stelling om zeep werd geholpen en Kostia wellicht nog goed weg kwam met remise. Alle souburgers kwamen een halfje of een punt te kort om in de top 3 te eindigen. Hopelijk laten ze in oktober in Goes zien waartoe ze in staat zijn.

In de EF groep hebben we een mooie lichting. Zeeuws kampioene Rowi Korteweg won met 5 uit 7 deze groep. Zeeuws kampioen Rafael Hoenderop en Zian Wolf kwamen een half punt tekort en werden met 4,5 uit 7 gedeeld derde, maar verloren het op weerstandpunten.

Tara Hoenderop, het zusje van Rafael, speelde vandaag haar eerste toernooitje. Met 3 uit 7 heeft ze het prima gedaan in de GH-groep. Net op weerstandspunten en de pech dat haar concurrenten wel en bye hadden gekregen op de vierde plaats geëindigd.

Voor de club hebben we weer een schaakbord en een doos stukken verdient. Met 15 jeugdspelers waren we de vereniging met de meeste deelnemende schakers. Het was weer een geslaagd toernooi en tussen de ronden door werd er veel gelachen en lol gemaakt.

De eindstanden:

AB en C-groep

D-groep

EF en GH groep

Tussenstanden Zeeuwse GrandPrix

De foto’s staan op onze facebookpagina

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: