Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Souburg 1 geeft zege uit handen

Het eerste team heeft de zege tegen Goes 1 uit handen gegeven en kon ternauwernood nog gelijkspelen in de strijd om het kampioenschap. Daarmee deden de mannen van het eerste team zich lelijk tekort.

Met beiden teams in een ietwat tactische opstelling, mochten we niet klagen wie tegen wie speelde. René zat waar hij normaal ook speelt en dat was aan bord 1. Je zou daar Joey Grochal verwachten, maar Goes dacht dat Roeland weer tactisch aan bord 1 zou zitten. Dat was dus niet zo waarmee Rogier nu aan bord 3 tegen Joey mocht spelen. Rogier speelt graag tegen deze speler en liet dat in de partij ook zien. Daar komen we zo op terug. We beginnen bij het begin.

Bert mocht invallen omdat Henrik geveld was door een corona. In een Caro-Cann die verdacht op een Franse partij leek had hij wellicht een plusje, maar meer was het ook niet waarmee remise een logisch gevolg was. 0,5-0,5.

Jeroen speelde tegen Louis en had vanuit de opening een voordeeltje. Hij raakte echter de kluts kwijt en moest opletten dat er geen paard verloren ging. het paard redden lukte, maar het voordeel was ook verdwenen. Elke afwikkeling zou naar remise leiden en daarmee eindigde deze partij onbeslist.  1-1.

Jos zorgde voor een voorsprong voor de Souburgers. Vorig jaar acteerde hij nog bij Goes, maar nu laat hij zijn kunsten zien voor de Souburgse hoofdmacht en met succes. Erwin Kloosterman had geen kans en met een fraaie combinatie werd deze op een nederlaag getrakteerd. 2-1.

Roel speelde niet zo’n frisse partij helaas. Hij deed iets te snel e4 en zijn tegenstander kreeg hier voordeel mee in de vorm van een pion.Bovendien was Roel zijn fianchetto loper geruild voor een paard hetgeen ook niet iets is was je wilt in deze opening. Even leek het erop dat de schade nog gerepareerd kon worden, maar uiteindelijk was het toch allemaal teveel van het goeden. 2-2.

Teamleider Roeland had het erg zwaar in zijn partij tegen Rinus. Vanuit de opening stond Rinus duidelijk beter. Waarschijnlijk was het stelling ook verloren. In de heftige tijdnood draaide de boel om. De slechte witte loper was opeens een fraai stuk op c6. Roeland had in de tijdnood al een stuk kunnen pakken, maar ‘vergat’ dit te doen. Bij terugnemen was het mat. Het eindspel was nog steeds goed en werd netjes uitgespeeld naar een overwinning. 3-2.

Rogier had in zijn partij tegen Joey wat minder ruimte, maar het leek erop dat de partij in remise zou gaan eindigen. Rogier had een pion meer, maar had daar niets aan aangezien zijn stukken minder actief waren dan die van Joey. Dameruil zou hem dan ook niet goed doen. Rogier dacht hier anders over, maar met een pion meer was de stelling prompt verloren. 3-3.

Met Robin en René nog achter het bord zag het er goed uit voor ons. René had minimaal remise en Robin was Sven Stange aan het wegspelen. Vanuit de opening had Sven een ietwat originele opstelling verzonnen. Het stond, maar daar was alles wel mee gezegd. Robin wist daar wel raad mee en kwam steeds beter te staan. Net na de tijdnood had hij de trekker over kunnen halen met Dh5 die daarmee de zwarte koning zou ondermijnen. Een fraai offer zou ook naar mat moeten leiden dacht Robin, maar de combinatie was niet geheel correct. Robin overzag daarbij een paardvork en daarmee ging een toren verloren en stonden we opeens achter. 3-4.

René nog bezig tegen talent Jari Groen. Lange tijd was het lastig voor onze clubkampioen. Het eindspel met ieder een loper en toren en wat pionnen leek beter, maar of het gewonnen was. Wellicht had de jonge Goesenaar remise kunnen houden, maar René was in het eindspel net wat handiger. Hij won een stuk en kon daarna de pionnen van Jari op de damevleugel opsnoepen. 4-4.

Daarmee deden we ons eigenlijk tekort in de strijd om het kampioenschap. De titelaspiraties kunnen voorlopig nog even in de koelkast blijven, maar het seizoen is nog lang, dus je weet het nooit.

Souburg 1-Goes 1 4-4
1. René Tiggelman (2155)-Jari Groen (1900) 1-0
2. Jeroen Hekhuis (2149)-Louis Nieuwenhuijse (1983) remise
3. Rogier van Gemert (1862)-Joey Grochal (2259) 0-1
4. Robin Bosters (2083)-Sven Stange (2141) 0-1
5. Roeland Alders (1981)-Rinus Burgerhoff (1922) 1-0
6. Jos van der Kaap (2194)-Erwin Kloosterman (1902) 1-0
7. Bert Henderikse (1821)-Joey van de Braak (1854) remise
8. Roel Schroevers (1827)-Hans Welten (1789) 0-1

Uitslagen en stand klasse 3G 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: