Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Eerste team wint in Goes en speelt volgend seizoen weer ‘gewoon’ derde klasse

Ons eerste team heeft het seizoen in de landelijke schaakcompetitie afgesloten met een zege op het al gedegradeerde Goes. Met 5-3 gingen de punten mee naar Souburg. De zege was terecht al had het her en der wel wat anders kunnen aflopen.

Op het eerste bord speelden René en Joey tegen elkaar.  Naar wat later bleek is dat René een goede kans op de winst gemist had. Later kreeg ook Joey een uitgelezen mogelijkheid om een vol punt te grijpen. De beide heren zagen het niet en de vrede werd getekend. René had weliswaar twee stukken tegen een toren, maar Joey had nog twee extra pionnen. Lastig te winnen voor beiden.

Jos liet teamleider Hans Welten eigenlijk kansloos. Met een stukoffer stond de koning van Hans er opeens helemaal alleen voor. Met Kg6 had Jos nog goed moeten rekenen hoe hij zijn schaapjes op het droge zou krijgen, maar het gespeelde Kg7 was direct mat in twee. 0,5-1,5

Rogier had zijn dag niet helemaal en moest flink in de verdediging. Zijn getalenteerde tegenstander deed het prima en liet Rogier eigenlijk kansloos. 1,5-1,5

Robin kwam na een mooie reeks van 5 overwinningen niet verder dan remise tegen de degelijke Rinus. De stelling was waarschijnlijk vanaf het begin redelijk in evenwicht en Rinus gaf geen krimp. 2-2

Henrik had een scherpe partij tegen een van de twee broers De Feijter. Toen de rook was opgetrokken stond Henrik een pion voor. De torens verdwenen ook nog van het bord waar een gelijk lopereindspel overbleef. Henrik speelde de partij prima uit. 2-3.

Roeland had niet zo’n frisse partij. Tegenstander Erwin Kloosterman had lange tijd het betere van het spel. Net toen Roeland uit de problemen was zette hij zichzelf eigenlijk weer in de problemen. Een tactisch remiseaanbod bracht uitkomst. Erwin zag de goede voortzetting niet en Roeland mocht blij zijn met een halfje. 2,5-3,5

Bert en Roel nog bezig. Allereest Bert die tegen de taaie Jo Tholenaar moest spelen aan bord 7. Op dit bord zat dus ervaring van pakweg 170 jaar! Bert won al snel twee pionnen en had een prima stelling met een mooie diagonaal van h1 naar a8 met zijn loper. Op de veertigste zet kon Bert een stuk pakken, maar hij dacht dat dat later ook nog wel zou kunnen. Nou mooi niet dus! Het eindspel verzandde in een remise stelling aangezien Bert zijn ‘mehrbauers’ ook was kwijtgeraakt. De beide heren kwamen na wat geroesemoes dan toch remise overeen. 3-4.

Roel was als laatste bezig tegen Jari Groen. Volgens mij kwam Jari wel prima uit de opening en was het allemaal erg gevaarlijk wat Roel deed. Blijkbaar kon het want Jari spendeerde erg veel tijd zonder de winst te vinden. Zo had Roel opeens een gewonnen stelling. Hij had de partij eerder kunnen beslissen door het grote geschut af te ruilen. En misschien zat er zelfs stukwinst in. Dit gebeurde niet, maar Roel won uiteindelijk wel. Een erg fijne en welkome zege voor Roel die dit jaar toch wel een lastig seizoen had. Hij werd prompt matchwinner ook! 3-5.

Na een stroeve start en vechtend tegen degradatie hebben we het de tweede seizoenshelft eigenlijk prima gedaan. We zijn ondanks de matige start nog best netjes vijfde geworden.

Goes 1-Souburg 1 3-5:
1. Joey  Grochal (2211)-René Tiggelman (2171) remise
2. Jari Groen (1959)-Roel Schroevers (1877) 0-1
3. Rinus Burgerhoff (1930)-Robin Bosters (2126) remise
4. Renzo Landman (0)-Rogier van Gemert (1926) 1-0
5. Hans Welten (1836)-Jos van der Kaap (2156) 0-1
6. Erwin Kloosterman (1849)-Roeland Alders (1994) remise
7. Jo Tholenaar (1714)-Bert Henderikse (1887) remise
8. David de Feijter (1846)-Henrik Westerweele (1981) 0-1

Uitslagen en stand negende ronde klasse 3F

2324 Teamscores

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: