Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Souburg 2 is gedegradeerd

Afgelopen zaterdag hoopte Souburg 2 nog om met een stunt mee te kunnen vechten met de naaste concurrenten om degradatie te voorkomen, en ook een goed vervolg te geven aan de vorige ronde. Souburg 2 pakte in de zesde ronde redelijk verrassend haar eerste matchpunt op de zolder van Scherpenisse (ZSC). Helaas, er kwam geen stunt, in de plaats daarvan was het een meer dan terechte dikke pak op de broek tegen de uiterst sympathieke spelers van het vlaggenschip van De Pion, 2-6.

Het zonnetje was gaan schijnen in het altijd gezellige clubgebouw van Souburg. Met twee invallers in het team, want Max en Albert waren afwezig en hiervoor speelde Eric van Driel en Giovanni Koolhoven mee, werden om 13:00 uur de klokken aangezet. Zodoende werd de zeven ronde van Souburg 2 en de De Pion 1 in gang gezet.

Na nog geen half uur later waren er op drie borden al een zwart stuk van het bord gekaapt. Brandon liet zijn zwarte paard opsluiten, Erik Wolf liet zich beetnemen tegen de teamleider van De Pion met schaak+hout, waarbij ook een zwart paard buit werd gemaakt en Merijn kreeg een zwarte loper cadeau, omdat die zich eigenhandig liet insluiten op e6. Op de andere borden was nog niet zo heel duidelijk op dat moment....

Merijn pakte het buitenkansje goed uit, de open f-lijn werd gebruikt voor een alles vernietigende aanval op de koningsvleugel. Na zet 22. Ph5+ vond Eric van Loon het welletjes en capituleerde, 1-0. Ondertussen kreeg Eric van Driel een remise-aanbod. Om Eric zijn bereidheid om in te vallen te belonen mocht hij zelf beslissen wat hij wilde met dit aanbod. Na alles overwogen te hebben nam hij dit aanbod aan, waar hij op het oog net iets minder stond, 1,5-0,5. Souburg 2 baadde in luxe met deze tussenstand, het was blijkbaar allemaal maar bedrog...

Brandon verloor terecht na een goede afwikkeling van Erik van Elfen, 1,5-1,5 en vervolgens kon Carl het helaas niet bolwerken tegen hun eerste bordspeler, Ivo Kok. Carl werd ernstig in de verdrukking gebracht en had geen enkele keuze meer dan het omgooien van zijn koning, 1,5-2,5. Vervolgens was het Jean-Pierre die de bietenburg opging. Marcel Huijser domineerde de stelling en kon het vakkundig afronden, zodat ook Jean-Pierre moest toezien dat de score verder uitliep, 1,5-3,5. Gelukkig, er was er een heerlijke bruine Leffe, waarmee het verlies werd weggespoeld.

Erik Wolf die snel een stuk verloor tegen René van den Broek weerde zich kranig, nadat de dames van het bord waren was het een koud kunstje om de overwinning voor hemzelf, als ook De Pion binnen te harken, 1,5-4,5. Net nadat ik de score had ingevuld op het wedstrijdformulier rokeerde Vincent tegen Carlo Rens. Op zich geen bijzondere zet, wel dat de volgende zet van Carlo (Pc3) was. Deze was genoeg om de dame van Vincent op te sluiten. Vincent restte alleen nog maar om de klok tot stilstand te brengen en zijn tegenstander te feliciteren met zijn overwinning, 1,5-5,5.

Als laatste was de andere invaller nog bezig op het achtste bord, Giovanni Koolhoven. Hij speelde een keurige partij. Even leek het, met dank aan zijn geduldige speelstijl, dat er een overwinning voor hem inzat. Maar helaas de partij verzandde in remise met paard tegen paard+pion. Hoe dan ook een prima resultaat van de jongste Koolhoven telg. Hiermee kwam de eindstand deze middag op het wedstrijdformulier, 2-6.

Na nog een paar lekkere pinten gedronken te hebben met de mannen van De Pion was deze schaakmiddag weer ten einde. De mannen van De Pion gingen nog lekker een hapje eten aan de Vlissingse Boulevard om deze overwinning te vieren. Het zal daar nog lang onrustig geweest zijn, zeker omdat hun naaste concurrent - De Stukkenjagers 4 - vrij verrassend haar teamwedstrijd verloor en daarmee De Pion de koppositie overnam.

Souburg 2 kan alleen maar haar wonden likken en zich opmaken voor de vijfde klasse komend seizoen en de laatste twee ronden lekker vrijuit spelen. Want door de versterkte degradatieregels dit jaar degraderen er geen twee, maar drie teams naar de vijfde klasse. Wij kunnen de nummer zeven in de deze klasse helaas niet meer achterhalen.

Souburg 2 - De Pion 1 2-6
1. Carl Schoor (1658) - Ivo Kok (2118) 0-1
2. Jean-Pierre van Gemert (1641) - Marcel Huijser (1926) 0-1
3. Eric van Driel (1664) - Koen Riemens (1949) remise
4. Vincent Sleuyter (1632) - Carlo Rens (1935) 0-1
5. Erik Wolf Blaschke (1523) - René van den Broek (1911) 0-1
6. Merijn van Broekhoven (1505) - Eric van Loon (1868) 1-0
7. Brandon Haasbroek (1395) - Erik van Elven (1840) 0-1
8. Giovanni Koolhoven (1151) - Thijs van Tilburg (0) remise

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: