Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

En nee, het is géén 1 aprilgrap!

Zaterdag 1 april mocht het al gedegradeerde Souburg 2 aantreden tegen de hoofdmacht van De Raadsheer uit Zundert. Zundert brouwt een heerlijke trappist. Persoonlijk zou ik de gehele lokale voorraad willen trakteren bij een clean sheet overwinning. Het werd wel een trappistje na afloop, maar om – opnieuw – een nederlaag te verwerken. Roeland vertelde eerder op de website over de verrichtingen van Souburg 1 in een verslag, waarbij het net geen clean sheet werd voor hen: https://www.sksouburg.net/teams/souburg-1/1771-net-geen-clean-sheet-voor-eerste. Souburg 2 kreeg het wel voor elkaar! Maar, helaas zaten wij dus aan de verkeerde kant van de score. Het werd een ontluisterende middag in Zundert, 8-0! Oh ja, dit is dus echt geen 1 aprilgrap!

Voor de laatste uitwedstrijd van dit seizoen mochten wij op bezoek bij De Raadsheer in Zundert. Onze vaste eerste bordspeler Max was nog niet terug van zijn welverdiende vakantie en hij werd al weggekaapt door Roeland om als invaller mee te doen in Souburg 1. In plaats van Max speelde Giovanni weer mee met Souburg 2.

Nu kan ik zeggen: “Wij verloren allemaal, dus 8-0!” Maar, dan zou ik geen eer aan de teamspelers geven en die moeten dat juist wel krijgen! Ondanks deze nederlaag heeft iedereen gevochten als een leeuw om, ondanks het grote ratingverschil op sommige borden, er alles aan te doen om niet te verliezen. Ik zal chronologisch de partijen kort doornemen, omdat er toch her en der wel echt mogelijkheden waren om de clean sheet te voorkomen. De nederlaag was sowieso meer dan terecht!

Op bord 3 verloor Albert, hij gaf een stuk weg, maar had deze ook meen ik ergens zelf kunnen binnen in het middenspel, en gaf daarop direct op, 1-0.

Op bord 8 was vervolgens was het de beurt aan Giovanni, die door een offer op f7 zijn koning niet in veiligheid kon brengen en moest toestaan dat alle lichte stukken in zijn stelling kwamen en nadat hij een toren achter stond kon hij opgeven, 2-0.

Op bord 5 kon Vincent de stukken in het doosje kon doen, ondanks zijn aanvalsdrift kon hij niet voorkomen dat er materiaal verloren werd, 3-0.  

Op bord 6 wilde Brandon erg graag remise, hij bood het dan ook meermaals aan in een mindere stelling, maar ook zijn tegenstander zag dat en speelde door, met succes, 4-0.

Op bord 4 was het Jean-Pierre op bord 4 de bietenburg opging. Een vroege open h-lijn gaf hem dusdanig veel druk dat hij steeds minder kwam te staan en verloor, 5-0.

Op bord 2 speelde Carl een aardige partij, maar omdat zijn tegenstander een pionnetje meer mee snoepte en het vakkundig afrondde kon ook Carl zijn klok stilzetten, 6-0.

Op bord 1 speelde Merijn voor wat hij waard was. In een ogenschijnlijk remise eindspel, was het de factor tijd die hem de das om deed. Om wat tijd te winnen gaf hij net één schaakje te veel. Als hij in plaats daarvan zijn h-pion door had geschoven het dan zeker een remise opgeleverd. Helaas, gedane zaken nemen geen keer, 7-0.

Op bord 7 was Erik in een alles of niets poging verzeild geraakt om de clean sheet te voorkomen. In een lastig middenspel, waarbij de tegenstander zijn paarden als een mes in een pak boter door de stelling huppelde kon ook Erik niet voorkomen dat het daardoor de grootst mogelijke nederlaag werd, 8-0!

Auw, wat een pijnlijke dag voor het al gedegradeerde Souburg! Nog één ronde duurt de lijdensweg voor Souburg 2 in de 4e klasse. De laatste ronde kruisen wij de degens tegen D4. Laten we hopen dat Souburg 2 met iets meer waarde, dan deze ontluisterende nederlaag, het seizoen kan afsluiten..

De Raadsheer 1 - Souburg 2 8-0
1. Niek Oostvogels (1963) - Merijn van Broekhoven (1527) 1-0
2. Johan Goorden (1812) - Carl Schoor (1671) 1-0
3. Jorrit Havermans (1852) - Albert Vermue (1726) 1-0
4. Luuk van Dongen (1691) - Jean-Pierre van Gemert (1637) 1-0
5. Richard Pijl (1768) - Vincent Sleuyter (1614) 1-0
6. John van Dijk (1804) - Brandon Haasbroek (1397) 1-0
7. Jos van Ginneken (1584) - Erik Wolf Blaschke (1521) 1-0
8. Frans Smits (1884) - Giovanni Koolhoven (1161) 1-0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: