Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Souburg 2 eindigt het seizoen ”in stijl”

Souburg 2 speelde vandaag haar laatste teamwedstrijd thuis tegen D4. Deze teamwedstrijd ging, zoals dat altijd gezegd wordt, om des keizers baard. Souburg 2 was al gedegradeerd en D4 stond derde en kon geen kampioen meer worden en/of promoveren. Hooguit nog tweede als ESG 1 zou winnen van Stukkenjagers 4.

Omdat Carl eerder deze week met vakantie zou gaan had hij zich afgemeld, hiervoor in de plaats mocht Giovanni wederom zijn opwachting maken. Carl bleef door omstandigheden thuis en kwam Souburg 2 wel supporteren, echter was het kwaad al geschied… Eerder de middag was de tegenstander ruim voor 13:00 uur aangekomen, hadden zelfs in Vlissingen al een terrasje gepakt. Nadat de spelers achter de borden waren gezet, werden de klokken om exact 13.00 uur in werking gesteld.

Max was het op bord twee die remise overeenkwam. Grappige was wel dat zijn tegenstander vijf zetten eerder remise wilde aanbieden en nu zijn goedkeuring kwam vragen aan zijn teamleider en nam het aanbod nu dan ook aan, 0,5-0,5. Dit werd met licht euforisch geluid bij Souburg 2 in ontvangst genomen, de smadelijke 8-0 van de vorige ronde tegen De Raadsheer zou in ieder geval niét geëvenaard worden!
Giovanni had het heel lastig en werd overlopen op de koningsvleugel, waar echt niks meer aan te doen was. Jammer, maar weer een leerzame middag voor hem, 0,5-1,5.
Merijn had inmiddels een hele beroerde stelling in een Scandinavische opening, waarbij Pf6 niet gespeeld werd door hem en kwam in een "kwaad-tot-erger-stelling" terecht waarbij het redelijk snel én geforceerd uitging. Net daarvoor ging het bij Albert verloren, in een redelijk blootgelegde stelling kon onze voorzitter niet voorkomen dat er twee pionnen werden opgepeuzeld en rokade niet meer mogelijk was, zo werd ineens 0,5-3,5.
Brandon stond minder en wilde remise aanbieden, zijn tegenstander ging terecht door maar maakte een grove fout waarbij de stelling niet meer gewonnen was. In de analyse leek het óók nog gewonnen voor Brandon. Beiden, zonder deze winstvariant voor Brandon gezien te hebben, berustten in remise, 1-4.
Volgens was het Jean-Pierre die verloor; In zijn karakteristieke opening met wit kon hij niet voorkomen dat er een randvrijpion heel sterk werd. Jean-Pierre had al een loper minder, maar had zelf wel twee mooie verbonden vrijpionnen. Maar, deze waren niet nét nog niet ver genoeg, daardoor bleef er niks meer anders over dan een nul te incasseren, 1-5.
Erik speelde een redelijke partij, even leek het er in een verloren dame eindspel (drie pionnen minder) voor hem op dat door zijn vele schaakjes de verloren pionnetjes werden teruggenoept. Helaas, zag Erik een gedwongen dameruil over het hoofd en daarmee kon een ver doorlopen vrijpion de oversteek maken, 1-6.
Als laatste was Vincent bezig in een ogenschijnlijk remisestelling verkoos zijn tegenstander een plan om met zijn koning een oversteek te maken van h- naar de a-lijn. Deze kon Vincent niet voorkomen, simpelweg omdat hij vaststond in de/zijn stelling. Het plan werd vervolgens heel netjes uitgespeeld, 1-7.

Nog een klein leuk dingetje, op alle borden is die ene zet gedaan, namelijk…d4! Sja, je moet je ergens mee bezighouden als je vroeg klaar bent, naast het openen al de flesjes bier achter de bar. De mannen van D4 vonden het blijkbaar erg dorstig weer! 

Souburg 2 haar dorst is nu wel klaar, want de gifbeker is met deze nederlaag eindelijk helemaal leeg dit seizoen!! Helaas hebben wij maar één matchpunt weten te bemachtigen en ook nog eens een gelukkige; ZSC hiervoor onze dank! Hoe dan ook, een leerzaam jaar en volgend jaar gaat Souburg 2 haar best doen in de 5e klasse. D4 werd uiteindelijk tweede doordat ESG 1 wist te winnen van Stukkenjagers 4, een keurige prestatie voor D4!

Rest mij alle spelers van Souburg 2, en alle invallers, te bedanken voor de motivatie tijdens alle zware wedstrijden/partijen dit seizoen!

Souburg 2 - D4 1-7
1. Merijn van Broekhoven (1527) - Marc Caluwe (1991) 0-1
2. Max Toetenel (1799) - Pierre Jaspers (1921) remise
3. Albert Vermue (1726) - Maykel Smits (2007) 0-1
4. Vincent Sleuyter (1614) - Carlo Bloem (1968) 0-1
5. Erik Wolf (1521) - Dick Kriens (1901) 0-1
6. Jean-Pierre van Gemert (1637) - Arie van Heeren (1630) 0-1
7. Giovanni Koolhoven (1161) - Ruud Goverde (1680) 0-1
8. Brandon Haasbroek (1397) - Erik Boom (1656) remise

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: