Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

SKS A wint net niet met 4-0 van Terneuzen

De uitwedstrijd tegen Terneuzen A begon soepeltjes met een snelle overwinning van Jeroen, die zo zijn 2e miniatuurtje in evenveel dagen speelde. Op de donderdag had hij op de clubavond maar 11 zetten nodig gehad om van Roeland te winnen, een dag later was iets meer dan een half uur schaken genoeg voor het volgende punt.  OK, de partij tegen Barish Valipoor duurde dan wel zo’n zet of 40, maar de 3e-bordspeler van Terneuzen speelde dermate snel dat hij op het moment dat hij de koning moest omleggen 5 minuten meer tijd op de klok had dan waarmee hij de partij was begonnen.

Roeland speelde op bord 4 tegen het jeugdige talent Hugo Franco. Hugo speelde zeker niet slecht, maar een paar kleine slordigheden leverden Roeland eerst een pion en daarna een kwaliteit op. Ook hier dus een vol punt voor SKS.

Bijna al mijn teamwedstrijden dit seizoen werden in het verre eindspel beslist, dus de schrik was groot toen Willem Frouws zomaar mijn pion op b7 sloeg. O jee, nu moest ik echt gaan schaken! Uiteraard werden zo snel mogelijk de torens verdubbeld op de b-lijn en na 28. f3 stond de volgende stelling op het bord.


WFRT1

Aanvankelijk was ik hier het (ook sterke) 28. ..,g5 van plan, maar na enig nadenken verscheen de zettenreeks 28. ..,a3 29. fxe4, dxe4 30. Pc5 op het bord. 

WFRT2

Misschien dacht de witspeler dat hij met de dubbele aanval op toren en dame de boel nog kon redden, maar er volgde 30. .., Txb2 (idee: Pxe6, Tb1 mat) 31. Txb2, Lxb2+ 32. Kb1, Le5+ 33. Kc2, Dxa2+ 0-1

Jos kwam op het eerste bord heel ver tegen Jaap Dekker, maar koos in een scherp eindspel op een gegeven moment voor het volstrekt logische Ld4 waar verrassenderwijs het wat passief ogende Lg5 de juiste weg was geweest. Jaap was alert en liet in de onderstaande stelling met ..,Df3 zijn loper in de steek. Inderdaad kon na Dxe8 de witte koning niet meer ontsnappen aan eeuwig schaak.

 

JKJD

Gedetailleerd:
Jaap Dekker     - Jos van der Kaap rem
Willem Frouws   - René Tiggelman   0-1
Barish Valipoor - Jeroen Hekhuis   0-1
Hugo Franco     - Roeland Alders   0-1 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: