Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

HWP met lege handen naar huis

Vorig jaar was HWP A de enigszins verrassende winnaar van de avondcompetitie. Een competitie die daarvoor jarenlang werd gedomineerd door Goes en SKS. Voorlopig lijkt het een eenmalige uitschieter voor de club uit Sas van Gent te worden, want na eerder puntverlies tegen Landau kwamen ze er in de wedstrijd tegen SKS A niet aan te pas.

Twee Sassenaren maakten het hun tegenstander niet al te moeilijk en gaven al kort na de opening belangrijke pionnen weg. Jos en Jeroen aanvaardden de kleinoden dankbaar en kwamen ook verder op hun weg naar het volle punt nauwelijks obstakels tegen.

René moest wat harder werken voor het volle punt. Een prettiger stelling in het middenspel leidde uiteindelijk tot de winst van een pion. Het zorgvuldig verder uitbouwen van dit voordeel bleek ineens niet nodig toen zijn tegenstander nietsvermoedend met zijn toren op b2 sloeg en 3 zetten later de partij kon opgeven.

hwpa2

29. .., Txb2? 30. Td8+, Kf7 31. Td7+, Kg6 32. Txg7+ 1-0  (32. .., Kxg7 33. Ld4+ en wit heeft een stuk meer)

De enige die echt moest zweten voor zijn overwinning was Roeland. Wat heet, na een goede stelling mishandeld te hebben stond hij zelfs totaal verloren! Gelukkig miste zijn tegenstander in de tijdnoodfase meerdere keren de beste voortzetting en toen beide spelers wat meer tijd op de klok bij elkaar hadden gespaard, bleek het eindspel intussen makkelijk gewonnen voor Roeland.

Al met al dus geen leuke avond voor de HWP-ers, met uitzondering misschien voor Marnix van der Zalm die voor de wedstrijd heerlijk had gegeten bij "onze" Chinees.

 

FireShot Capture 627 Netstand 4 ZSB zsb.netstand.nl

 

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: