Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Souburg B kansloos tegen Goes A

In de laatste ronde van de avondcompetitie heeft Souburg B met 0,5 – 3,5 verloren van Goes A.

Gedurende de wedstrijd werd er op geen enkel bord voordeel bereikt en op de uitslag viel daarom niks af te dingen.

Henrik was op bord 1 als eerste klaar tegen Joey Grochal. Joey maakte een foutje in de opening en door een tactisch grapje gingen bijna alle stukken eraf. Het eindspel wat overbleef was remise. Joey probeerde nog wel even, maar na zettenherhaling werd remise overeengekomen.

Brandon was onze supersub en speelde met wit op bord 2 tegen Louis Nieuwenhuijse. In een Hollandse partij had zwart het initiatief, maar er was nog niet zoveel aan de hand. Brandon bood remise aan, maar dit werd afgeslagen. Louis koos er vervolgens voor om met zijn pionnen op de koningsvleugel aan te gaan vallen. Helaas stonden de stukken van Brandon net op de verkeerde plek en kon hij de juiste verdediging niet vinden en moest Brandon capituleren.

Arno speelde op bord 3 met de zwarte stukken  tegen Rinus Burgerhoff. Nadat Arno in het begin van de partij een aanval op de damevleugel moest afslaan, leek hij iets beter in de partij te komen. Arno had ervoor gekozen om zijn Dame uit de penning te halen, maar hierdoor kreeg hij wel dubbelpion en ontstond er een half open g-lijn. Rinus dreigde vervolgens allemaal met nare zetten op h7. Arno kon dit nog wel pareren. Uiteindelijk was dit cruciale stelling.

Remisemogelijkheid.png

Indien Arno de Dames ruilt dan is het eindspel makkelijk remise te houden. Helaas koos Arno voor een andere voortzetting. Hierna speelde Rinus het keurig uit en moest Arno opgeven.

Vincent was op bord 4 nog als laatste bezig tegen Hans Welten. Vincent draait eigenlijk een heel goed seizoen, maar tegen Hans Welten wilde het maar niet vlotten. Vincent stond gedurende heel de partij steeds ietsjes minder. Helaas maakte Hans geen fout en het Toreneindspel wat overbleef was verloren.

Eindstand_Souburg_B_Goes_A.png

Het seizoen van Souburg B zit er op en we hebben ons gehandhaafd. Doelstelling gehaald.

Dank aan alle spelers die dit seizoen voor Souburg B hebben gespeeld!

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: