Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Mark Clijsen en Eric van Dongen winnen schaakpool

Hierbij nog een verslagje van het 3e Schaakpool toernooi wat gehouden werd op 19 november 2022.

Mark Clijsen en Eric van Dongen hebben Wouter van Rijn en Ard van Beek van de troon gestoten in het 3e Schaakpooltoernooi in Cue Action in Vlissingen. In de finale wisten Marc en Eric met poolen al het verschil te maken waarmee het toernooi beslist was. Dat het schaken in een bloedeloze 1-1 eindigde was enkel nog van belang voor de statistieken.

Mark en Eric waren het meest allround dit toernooi en de poulefase waren ze duidelijk een maatje te groot voor de rest. Alleen Hendrik-Jan Meijer en Jeroen Bostelaar wisten het winnende duo met poolen te verslaan. René Tiggelman en Albert Vermue mochten mee naar de halve eindstrijd voor de prijzen.

In de andere poule viel het doek direct voor Robin Bosters en Roeland Alders. Ze speelden met vierkante keuen en dat bleek voldoende om de halve finale niet te halen. Naast Wouter en Ard gingen Vincent Sleuyter en Anton verrassend naar de laatste vier. Wat een pooltalenten.

In de halve eindstrijd werd knap gewonnen met poolen van de latere winnaars Mark en Eric, maar met schaken kwam men tekort zodat Vincent en Anton slechts in de troostfinale mochten aantreden.

In de andere halve eindstrijd waren het Wouter en Ard die geen kind hadden aan René en Albert.

Zoals gezegd was de eindstrijd na het poolen al beslist in het voordeel van Mark en Eric. De troostfinale werd gewonnen door René en Albert.

22 Schaakpool01

Eric van Dongen en Mark Clijsen grepen de zege in het 3e Schaakpooltoernooi in Cue Action in Vlissingen.

 

Speelschema schaakpool 2022

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: