Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Slechts één verrassing in Beker van Souburg

Afgelopen donderdag werd de eerste ronde van de Beker van Souburg 2023 gespeeld. De loting bracht weinig spektakel. Waar voorgaande jaren nog wel eens een René tegen Jeroen of René tegen Hans uit de koker kwam bleef hen dat nu bespaard. Nu wonnen zowel René als Hans redelijk eenvoudig hun partij.

De enige verrassing kwam overigens op naam van Frans Baljeu. Hij verraste Willem Brouwer. Er leek niets aan de hand en ik had het idee dat Willem ook duidelijk beter stond. Met een vies paard schaakje vies de e-pion van Willem. De stelling werd gecompliceerd hiermee en Willem vond niet het juiste plan om de schade te repareren.

René won vrij eenvoudig van Carl. Een verre g-pion was het probleem nog niet zo, maar Carl kwam er niet lekker uit. René wist hier wel raad mee en sloeg gedecideerd toe.

Johanna Brouwer versloeg Kees Polderman. Ze won eerst een stuk en toen Kees even niet oplette zette ze hem nog mat achter de paaltjes ook.

Joas Fontijn deed het in de opening nog wel aardig tegen Albert Vermue, maar daarna ging het snel mis. Albert kon gratis een stuk pakken. Bij terugslaan zou Joas mat gezet worden. Daarna was het een routineklus voor Albert om de volgende ronde van de Beker te bereiken.

Wolfgang Reichpietsch hield lang gelijke tred met Alex Jonkheer en  remise een leek logische uitslag zeker omdat de beide heren een loper van ongelijke kleur hadden. Echter deed Wolfgang het niet handig door zijn paard te ruilen voor de loper van Alex. Het paard van Alex was veel sterker dan de loper van Wolfgang. Dat betekende dat Alex het eindspel alsnog won.

Eric Bouman was niet opgewassen tegen Henrik Westerweele. Op het einde van de partij stond zijn koning nogal op de tocht. Daar maakte Henrik dankbaar gebruik van.

Roeland Alders kende geen problemen met Anton Nooijen. In de opening verloor Anton al snel een tempo en daarmee bleef hij achter de feiten aanlopen. Eerst ging er een pion af gevolgd door een kwaliteit. Anton vond het daarmee wel genoeg geweest.

Hans Groffen won van Erik Pieterse. Erik deed het in de opening iets te passief en Hans nam het initiatief. Wellicht had Erik zich nog wel wat beter kunnen verdedigen, maar nu was het foute boel. Hans won dan ook deze bekerpartij.

Dan moeten er nog drie partijen gespeeld worden. Merijn van Broekhoven neemt het met de witte stukken op tegen Vincent Sleuyter. Jos van der Kaap speelt met wit tegen teamgenoot Roel Schroevers en Jeroen Hekhuis en Jan Engelen moeten tegen elkaar aantreden. Deze partijen moeten voor de jaarwisseling gespeeld zijn. Erik Wolf heeft een bye. Hij moet wel sowieso een tussenronde spelen. De loting voor de tussenronde en kwartfinales zal in eerste week van januari 2023 voor Snelschaakkampioenschap club plaatsvinden.

Indeling 1e ronde, 8 december 2022
René Tiggelman *-Carl Schoor 1-0
Kees Polderman-Johanna Brouwer * 0-1    
Joas Fontijn-Albert Vermue * 0-1
Wolfgang Reichpietsch-Alex Jonkheer * 0-1
Eric Bouman-Henrik Westerweele * 0-1
Roeland Alders *-Anton Nooijen 1-0
Hans Groffen *-Erik Pieterse 1-0
Frans Baljeu *-Willem Brouwer 1-0
Merijn van Broekhoven-Vincent Sleuyter
Jos van der Kaap-Roel Schroevers
Jeroen Hekhuis-Jan Engelen
Erik Wolf  ** bye

* Door naar de volgende ronde (tussenronde of kwartfinales)
** Speelt vanwege bye eerst tussenronde

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: