Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Grootmeester Casper Schoppen wint met grote overmacht Oliebollentoernooi

Na twee jaar ‘slechts’ een online versie van het Oliebollentoernooi gespeeld te hebben, mochten de schakers nu weer van de gezelligheid in ons knusse clubgebouw proeven. Maar liefst 50 deelnemers hadden weer zin om een lekker potje te schaken onder het genot van een drankje en een leuk muziekje op de achtergrond. Dit jaar was waarschijnlijk het sterkste  bezette toernooi uit de geschiedenisboeken. Met Casper Schoppen en Liam Vrolijk aan de borden deden er twee grootmeesters mee. Deze schakers deden mee omdat ze bij Fardin Hematyar logeerden. Fardin speelt bij Landau in Axel en leek het leuk om mee te doen.

22Oliebol07

Collin Boelhouwer had een gezellig toernooi en heeft het hier ook erg naar zijn zin.

De FM’s Mark Smits, Joey Grochal en René Tiggelman kunnen natuurlijk ook nog wel redelijk schaken, maar kwamen er tegen de twee grootmeesters niet aan te pas. Casper Schopper was uiteindelijk de gevierde man. Hij wist alle zeven zijn partijen te winnen. Ook die tegen zijn grootste concurrent Liam Vrolijk. Bij de prijsuitreiking had Casper nog wel wat moeite met kiezen. Normaal is hij als grootmeester natuurlijk een enveloppe gewend. Nu was het een bierpakket. Met hulp van zijn maat Liam kwam het toch nog goed met kiezen.

22Oliebol06

Liam Vrolijk en Casper Schoppen met hun prijzen. Frans Baljeu (links op de achtergrond) is een oliebol aan het veroberen. 

Waar de meeste edities spannend waren in de strijd om de titel was dat helaas nu niet het geval. Het mocht de pret niet drukken. Opvallend deden er veel jonge talenten mee en dat is goed om te zien. Jari Groen deed het het beste met 4,5 punt. Maar ook Fardin Hematyar, Lennard Duynkerke, Elano de Jonge, Karel Hoogerland en Jefta van Steijn deden het behoorlijk goed.

Wat betreft de Souburgers was het allemaal net geen prijs. René Tiggelman, Jeroen  Hekhuis, Collin Boelhouwer en Albert Vermue moesten tevreden zijn met 5 punten.

22Oliebol01

Het engeltje op René zijn schouder hielp in deze partij averechts. Johan de Wolf pakte de volle buit.

22Oliebol02

Een impressie van de bovenverdieping waar de serieuze schakers diep verzonken waren in gedachten.

22Oliebol03

Ook Robin Bosters (rechts) lust wel een biertje. In een lastig eindspel wist net aan te winnen.

22Oliebol05

Een impressie van de benedenverdieping. Eric Bouman speelt hier tegen Marie-José Diender. Anton en Wolfgang kijken aandachtig toe.

Eindstand na 7 ronden
1. Casper Schoppen 7,0
2. Liam Vrolijk 6,0 (35,5 wp)
3. Mark Smits 6,0 (30,0 wp)
4. Joey Grochal, René Tiggelman, Jeroen Hekhuis, Collin Boelhouwer, Joey van de Braak, Albert Vermue 5,0
10. Johan de Wolf, Jari Groen, Robin Bosters 4,5
13. Jos van der Kaap, Louis Nieuwenhuijse, Remco van de Braak, Ronald Steijn, Rogier van Gemert, Henrik Westerweele, Carl Schoor, Ronald de Pooter, Roeland Alders, Fardin Hematyar, Lennard Duynkerke, Alex Jonkheer 4,0
25. Erik Schäfer, Paul van Dijke, Elano de Jonge 3,5
28. Karel Hoogerland, Jefta van Steijn, Riny Westveer, Erik Wolf, Merijn van Broekhoven, Vincent Sleuyter, Stefan Willemsen, Brandon Haasbroek, Frans Baljeu 3,0
37. Remco Hekhuis, Anton Nooijen, Erik Pieterse, Arno Boutens, Norah van Steijn 2,5
42. Jan Engelen, Jeroen Frijhoff, Wilmer Jacobusse, Jean-Pierre van Gemert, Eric Bouman, Wolfgang Reichpietsch 2,0
48. Ayden Davies 1,5
49. Marie-José Diender 1,0
50. Joas Fontijn 0,0

Één minutentoernooi

Het aansluitende één minuten schaken werd een prooi voor Mark Smits. Nadat hij in de halve finale makkelijk had afgerekend met Collin Boelhouwer, was hij was in de finale een maatje te groot voor Joey Grochal.

Een minuten 2022

 

22Oliebol04

Mark Smits (rechts), hier in actie tegen Jari Groen, wist het één minutenschaken te winnen. In de finale had hij geen kind aan Joey Grochal.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: