Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

René pakt eerste prijs in 2023

René Tiggelman heeft de eerste prijs van 2023 alweer binnen. Hij bleef de concurrentie anderhalf punt voor in het interne Snelschaakkampioenschap, welke traditioneel de eerste donderdag in het nieuwe jaar ge/ver-speeld wordt.

Het toernooi was behoorlijk sterk bezet, zodat de vorm van de dag zomaar eens de bepalende factor kon gaan worden. René wenste het hier niet op aan te laten komen en koos voor het Zwitsers Gambiet. Een vrij ongebruikelijke keuze in een halve competitie. Maar nadat hij in de eerste ronde dus tegen Carl Schoor in eeuwig schaak moest berusten, knoopte hij iedereen fijntjes aan zijn zegekar en verstomde het eerdere gelach om zijn keuze.

Albert, die halverwege nog trots als een pauw riep dat hij nog steeds koploper was, moest de sterkere spelers nog krijgen. Met op de achtergrond het neurotische gewauwel van Alex (“Alle Souburgers zijn eigenlijk Middelburgers!”) sprintte René hem voorbij. Goede tweede werd Jos, die alleen in Jeroen en René zijn meerdere moest erkennen. Jeroen won dan wel van Jos, maar leek verder meer op een voetballer op klompen. Op zich goede ideeën, maar regelmatig schoten de stukken alle kanten van het bord op zonder de juiste velden te bereiken, waardoor een derde plaats toch echt het maximale was. Tenslotte nog een compliment voor Anton. Die eindigde weliswaar op 0 punten, maar had tegen menigeen goede tot heel goede stellingen. Volgende keer worden er op deze manier zeker punten gescoord!

Stand na 9 rondes:

1. René Tiggelman 8,5
2. Jos van der Kaap 7
3. Jeroen Hekhuis 6,5
4. Hans Groffen 6
5. Albert Vermue 6
6. Erik Wolf 3,5
7. Vincent Sleuter 3
8. Bert Henderikse 3
9. Carl Schoor 1,5
10. Anton Nooijen 0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: