Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

René Tiggelman herstelt zich van zijn remises van vorige ronden

René Tiggelman heeft zich hersteld van de averij die hij de afgelopen twee ronden had opgelopen. Jeroen Hekhuis kwam nog wel lekker uit de opening, maar na wat onhandig spel in het middelspel greep René het initiatief. Dat kostte Jeroen uiteindelijk materiaal, waarna René het gedecideerd afmaakte.

De partij tussen Henrik Westerweele en Bert Henderikse was een zeer interessante. In het eindspel was het flink zwoegen en leek Henrik toch wel de betere stelling te hebben. Bert snoepte een pion mee op de damevleugel, maar of dat nou zo goed was. De zwarte koning zou daarmee wel eens ondermijnd kunnen worden.

2324 Ronde17 01

Henrik Westerweele (met de witte stukken) verslikt zich met Tda7 in een spannend duel met Bert Henderikse (foto: Jeroen Hekhuis)

 

Henrik verslikte zich echter en dat kostte een kwaliteit. Misschien had Henrik nog wel een kans op een resultaat, maar Bert ging met het punt naar huis.

Albert Vermue heeft gewonnen van Alex Jonkheer. Vaak zegt Alex dat ie goed staat, nu was ie stil. Een pijnlijke nederlaag dus.

Competitie 2023/2024 ronde 17

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: