We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

René en Jos maken favorietenrol waar

René Tiggelman en Jos van der Kaap hebben met 27e Schaakkroegentoernooi in Vlissingen op hun naam geschreven. Het duo was de concurrentie duidelijk de baas.

Met de kroegen Vanuus, The Wicked, De Albatros, De Concurrent en 't Archief werd er weer flink geschaakt met maar liefst 15 teams. Een mooie opkomst! Eerst werden er in twee poules 'voorronden' gespeeld, waarna er daarna finale poules werden afgewerkt.

René en Jos zaten in poule A met het sterke tweetal Maxim le Clercq en Louis Nieuwenhuijse. Maar ook de gevaarlijke oudsiders Johan de Wolf en Marcel Nellen zaten in deze poule. De 1-1 tegen dit koppel was zo'n beetje het enige smetje in de voorronde. Met het grootste gemak werd de finale gehaald.

240525 SKT Vlissingen Foto04

Het dynamische duo René en Jos hier in actie tegen Erik en Erik.

Met hen naar de finale gingen Maxim en Louis. Alleen de onderlinge wedstrijd tegen de latere kampioen ging verloren. 

Poule B was een stuk spannender. Jeroen Hekhuis en Roeland Alders verloren van Robin Bosters en Albert Vermue en moesten de laatste ronde winnen van Jan Douwes en Pascal Graafmans. Het zag er snel niet best uit eigenlijk. Pascal had een stuk geofferd tegen Roeland en leek goed te staan. Omdat de winst niet gevonden werd bleef Roeland een stuk voor staan en dat was voldoende voor de winst en een plekje in de finalepoule. Robin en Albert verloren eerder van Jan en Pascal, maar omdat laatstgenoemde team ergens nog een matchpunt had laten liggen mochten ook Robin en Albert naar de finalepoule.

240525 SKT Vlissingen Foto01

De gebroeders Van Gemert kijken grijnzend toe hoe hun zus en Corné strijdend ten onder gaan.

In de finale was het tweetal René/Jos duidelijk te sterk en mochten zij een fraai pakketje met flesjes mee naar huis nemen. Er was zelfs aan Jos gedacht, want die kreeg een alcoholvrije variant als prijs. Hij was er erg content mee. Tweede werden Maxim en Louis en dat was meer dan terecht. Jeroen en Roeland werden eerst kansloos gelaten en in de laatste ronde moesten Robin en Albert ook een nederlaag incasseren. Derde werden Jeroen en Roeland. Ze namen revanche tegen Robin en Albert na een eerdere nederlaag in de poule.

240525 SKT Vlissingen Foto02

Jean-Pierre van Gemert in gedachten verzonken tegen Anton Nooijen.

De wedstrijdleiding had nog een foutje gemaakt met het punten optellen. Daarmee werd het Van Gemert-team in de tweede poule gezet terwijl dat eigenlijk poule 3 had moeten zijn. Het is helaas niet anders. Daarmee zijn ze wel een confrontatie door de neus geboord met Corné en Marie-José. Spijtig. 

240525 SKT Vlissingen Foto03

Johan de Wolf (rechts) in actie tegen Maxim le Clercq. 

Johan zat dus samen met Marcel Nellen in de derde poule. Waar ze het in de voorrondes niet zo goed hadden gedaan wisten ze wel deze poule te winnen. De tweede poule werd overigens een zege voor Jan en Pascal.

Merijn van Broekhoven en Ralph den Nederlanden wonnen de laatste poule.

 

link naar fotoalbum

 

Eindstand Schaakkroegen 2024

link naar fotoalbum

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: