Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Daniël Girgis wint het Pepernoten toernooi

Clubgenoot Daniël Girgis heeft zaterdag het pepernoten toernooi op zijn naam geschreven.

Met 6 uit 7 bleef hij topfavoriet Jefta van Steijn (sv Goes) een half puntje voor.

Nadat Daniël geremiseerd had tegen Brandon Haasbroek en Jefta leek meer dan een tweede plaats er niet in te zitten, omdat Jefta de partij tegen Brandon wel wist te winnen.

Maar in de 6e ronde was het Berk Mustafov dit Jefta een nederlaag wist te bezorgen en zodoende nam Daniël de eerste plaats over. In de laatste ronde moest nog wel even worden afgerekend met clubgenoot Berk, maar dat bleek geen probleem. Na de tweede plaats voor Jefta eindigde Brandon op de derde plaats.

42 kinderen speelden zaterdag mee om in 6 verschillende categorieën de bekers in de wacht te slepen. En helaas moesten een paar clubgenoten afhaken omdat ze geveld door ziekte en op bed lagen. Maar desalniettemin was het een spannende schaakdag in de kwikstaart.

In de C-groep speelde Giovanni Koolhoven niet zijn sterkste toernooi met 3 uit 7 eindigde hij toch wel teleurstellend op de vierde plaats. Aäron Zootjes (Landau) wist met 4 uit 7 zijn eerste GrandPrix toernooi te winnen. Berk Mustafov werd met 4 uit 7 gedeeld eerste maar verloor het op onderling resultaat van Aäron. Atousa Warnier (Landau) behaalde net als Giovanni 3 punten, maar werd derde omdat ze meer weerstandspunten had.

De D-groep is het hele GrandPrix seizoen een ABC-tje voor onze Souburgse jeugd. Maar daar kwam vandaag verandering in. De zwarte Dame uit Kruiningen heeft haar jeugdafdeling weer op de rails en dat geeft gelukkig concurrentie voor onze jeugd (want ze waren een beetje aan het inkakken).

Quinn Mulder (DZD) wist met 5,5 uit 7 verrassend de D-groep te winnen. Met 5 uit 7 kwamen Amir Wagenmakers (SKS) en Konstatin Tkacenko (SKS) een half punt tekort. Reinhart Stol (sv Goes) behaalde ook 5 punten, maar moest genoegen nemen met de vierde plaats.

In de EF groep gingen Siebe Schouten (DZD/Goes) en Puck Joosse (Goes) het hele toernooi gelijk op. Alleen had Siebe een klein voordeel omdat hij van Puck had gewonnen. Uiteindelijk morste Puck in de laatste ronde nog een halfje tegen Bogdan Ferea (SKS) en maakte Siebe geen fout. Op ruime achterstand eindigde Mats Wijnhoven (Tweemaster-kameleon) op de derde plaats. Bogdan werd vierde.

Nastia Tkacenko (SKS) was vandaag de jongste deelnemer. Jammer genoeg lukte het nog niet om een partij te winnen, maar ze speelde best veel goede zetten. In de GH-groep werd ze van de drie deelnemers derde en mocht te een mooie beker mee naar huis nemen. Olivier van Delft (Landau) wist met 7 uit 9 de GH-groep  te winnen.

De moeders van Jeremy en Damian hadden alle horeca zaken voor dit toernooi op zich genomen. In de pauze waren volop broodjes worst en tosti’s verkrijgbaar en hier werd gretig gebruik van gemaakt.

De gemaakte foto’s zullen op de facebook pagina van de club wordengeplaats.

De eindstanden

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: