Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Jeroen de rapidste

Een verslag schrijven over een toernooi dat je zelf hebt gewonnen. Het gebeurt vaker en regelmatig zie je dan allerlei briljante variantenbomen over mainlines en sjabloonstellingen voorbij komen waar de argeloze lezer (die er niet bij was) helemaal niets aan heeft. Diegene die er wel bij was trouwens ook niet, het zijn eigenlijk opzichzelfstaande raadsels. Het worden dan ook al snel ikke-ikke-ikke-verslagen die doorgaans eindigen met iets als van de andere partijen heb ik niet veel of nog minder dan dat kunnen zien. Om dat laatste kan ik deze keer overigens ook niet echt heen, aangezien mijn tegenstanders mij soms aardig lang bezig hielden met hun raadsels. Maar ik doe toch een poging.

Allereerst de complimenten aan de enige jeugdspeler die meespeelde, want Brandon werd in dit sterk bezette toernooi gewoon vijfde. Doet die even! Ook complimenten aan Joas, want de tijd dat er al in de opening één of twee stukken in de aanbieding werden gedaan, ligt achter hem. Zo kwam het tegen Frans tot een dame-eindspel wat Frans nog net wist te winnen. Dat het een sterk bezet toernooi was, ondervond ook Kees. Van Joas werd gewonnen, maar verder werden er geen potten gebroken. Dan is er een legertje spelers die in de eerste ronden punten inleverden tegen de uiteindelijke toppers en daarna elkaar onderling het leven zuur maakten. Frans, Anton, Merijn, Raymond en Alex kwamen daardoor niet verder dan 2 punten, hoewel de twee laatstgenoemden tegen de latere winnaar nog best een aardige stelling wisten op te bouwen.

Erik verloor in de voorlaatste ronde de aansluiting met de top door van Henrik te verliezen. Henrik kreeg daardoor ineens nog een uitgelezen kans om het toernooi te winnen. Hij moest daarvoor wel van Jeroen winnen en om een driehoekje te vermijden, zou een remise tussen Jos en René hem erg goed uitkomen (hij had namelijk al van René verloren). Onderling resultaat zou in dat geval de beslissing brengen. Jeroen had tot dan over geluk niet te klagen. Eerst liet René zijn mooie openingstelling helemaal in de soep lopen, waarna Jos het nog bomter maakte. Die wilde Jeroen net in een matnet strikken, maar overzag onder grote tijdsdruk dat hij zelf mat ging. Enfin, de remise tussen René en Jos kwam er inderdaad en daarnaast kwam Henrik ook nog eens goed uit de opening tegen Jeroen. Een tactisch grapje werd echter gemist, waardoor Jeroen zijn slechte pionnenstructuur in één keer oploste en ook nog eens een kwaliteit erbij kreeg. Dat was uiteindelijk te veel voor de zwarte stelling, waardoor Jeroen de medogenloze winnaar van de avond werd.

Eindstand Rapidschaak Kampioenschap van Souburg na 5 rondes op basis van punten en weerstandspunten:

1.  Jeroen Hekhuis 5   14
2.  Jos van der Kaap 3,5   17,5
3.  René Tiggelman 3,5   15,5
4.  Henrik Westerweele 3   16,5
5.  Brandon Haasbroek 3   12,5
6.  Albert Vermue 3   11,5
7.  Erik Wolf 3   10,5
8.  Alex Jonkheer 2   14,5
9.  Merijn van Broekhoven 2   13,5
10.  Raymond van de Ven 2   12
11.  Anton Nooyen 2   11
12.  Frans Baljeu 2   8
13.  Kees Polderman 1   8
14.  Joas Fontijn 0   10

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: