Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Souburg B verliest eerste thuiswedstrijd

Door Henrik Westerweele

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen heeft Souburg B verloren van Denk en Zet A uit Scherpenisse. Gedurende de wedstrijd hebben we best wat kansen gehad op een beter resultaat, maar we waren niet effectief in de afronding.

Op bord 2 was Carl met wit als eerste klaar. In de opening was het voor beide partijen nog wat aftasten, maar na het middenspel stond Carl een pion achter. In het toreneindspel wat toen volgde lukte het Carl niet meer om de remise uit het vuur te slepen en zo was de overwinning voor Joost van Eenennaam.

De volgende 0 was voor Henrik met zwart op bord 1. In een lange theoretische variant van de Winawer verwisselde hij een zet, maar Rick van der Pluijm profiteerde er niet van. Wit kreeg een pion op h7 en die bleef heel de partij sterk. In de partij kreeg Henrik de kans om de  pion te winnen, maar verzuimde en toen pakte wit snel het punt.

Op bord 3 speelde Roel met zwart tegen Dig de Graaf. Na een onnauwkeurigheid in de opening stond Roel slecht, maar na een onnauwkeurige voortzetting van zijn tegenstander won Roel een pion en was de stelling gelijk en was het remise.

Op bord 4 speelde Vincent met de witte stukken tegen Rick van de Breevaart. Vincent kwam al snel een kwaliteit voor in de opening. In het middenspel stond hij de kwaliteit nog steeds voor, maar gaf deze weer terug in het eindspel en was remise een feit.

Souburg B-Denk en Zet A 1-3
1. Henrik Westerweele (1957)-Rick van der Pluijm (2064) 0-1
2. Carl Schoor (1693)-Joost van Eenennaam (1838) 0-1
3. Roel Schroevers (1767)-Dig de Graaf (1872) remise
4. Vincent Sleuyter (1587)- Rick van de Breevaart (1795)  remise

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: