Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Titelprolongatie voor Joey Grochal

Joey Grochal heeft afgelopen zaterdag zijn titel geprolongeerd bij het 41e Open Zeeuws kampioenschap snelschaken. Met 13,5 punt uit 15 wedstrijden was hij de concurrentie duidelijk de baas. Tweede werd Joey Brokaar van SV Spijkenisse. Hij had net zoveel punten als zijn clubgenoot Maxim le Clercq, maar een half weerstandpunt meer.

Met maar liefst dertig spelers was het weer een fraaie editie van het traditionele snelschaaktoernooi op Paaszaterdag. Jong en oud kwamen op het toernooi af met veel nieuwe gezichten ook. Leuk!

Foto17

Zoals gezegd deden jong en oud mee (foto: merijn van Broekhoven)

Minder leuk was dat de Souburgers ver onder de maat presteerden. Roeland had een te zware avond ervoor gehad en werd twintigste. Het valt ook niet mee wedstrijdleider te zijn en te moeten spelen. Robin deed het nog wel redelijk, maar verder dan plek zes kwam hij niet. Wel versloeg hij Joey Grochal nog. Met weinig bedenktijd deed Joey een onreglementaire zet en dat mocht niet. Toen was er overigens al geen vuiltje aan de lucht voor Joey aangezien hij aan een doos punten meer had dat de rest. Toch liep hij een beetje teleurgesteld weg van het bord.

Foto07

Hier voor de start van de partij tussen Robin (links) en Joey (foto: Merijn van Broekhoven)


Dan Jeroen. Die zat op een gegeven moment nog op een lager bord dan Roeland. Wel had hij een paar goede spelers gehad terwijl Roeland alleen maar op de lagere borden bivakkeerde.

Albert en Vincent deden het eigenlijk niet zo slecht met een plek in de middenmoot. Albert won zelfs nog van Ricardo Klepke, maar kon verder ook niet met de top meedoen. De rest van de Souburgers presteerden eigenlijk een beetje na ratingverwachting.

Dan de top. Joey werd dus ongenaakbaar kampioen. Tegen Jan Douwes verloor hij nog een halfje, maar de rest ging gewonnen. Maxim werd gevlagd omdat er geen increment was en dat was misschien niet zo aardig. Aan de andere kant had Maxim wellicht maar iets sneller moeten zijn. Dat hoort er dan bij. Wel werd Maxim knap gedeeld tweede samen met Joey Brokaar. Beiden kenden een prima toernooi. Ricardo zou wat minder tevreden zijn met een vierde plaats. Onze Tilburgse vriend Bram van den Berg werd vijfde. Met een mooi systeem met enkel stukken op de zevende rij kwam hij in aanmerking voor de meest bijzondere winstpartij.

Foto16

Met een prachtig systeem met al zijn stukken op de zevende rij was Bram weer een klasse apart (foto van tegenstander Roeland Alders)

Beste speler onder de 2000 rating werd Maxim. Onder de 1700 rating was dat Aaron Zootjes, die nu al meer prijzen gepakt heeft dat zijn vader in heel zijn carrière. Beste jeugdspeler werd Renzo Landman van de Goese SV.

Eindstand na 15 ronden
1. Joey Grochal 13,5
2. Joey Brokaar 12,0 (133,5 wp)
3. Maxim le Clercq 12,0 (133,0 wp)
4. Ricardo Klepke 11,5
5. Bram van den Berg 11,0
6. Robin Bosters 10,5
7. Jan Douwes 9,5
8. Jeroen Hekhuis 9,0
9. Carlos Preuter, Renzo Landman, Aaron Zootjes 8,0
12. Karel Hoogerland, Pascal Graafmans, Albert Vermue , Tim Bogers, Vincent Sleuyter, Olaf van der Sloot, Mark Zootjes, Ro van Doesburg 7,5
20. Roeland Alders, Arno Boutens , Berk Mustafov, Thomas Heijligers 7,0
24. Ralph den Nederlanden 6,5
25. Martjan Romijn 5,0
26. Alex Jonkheer 4,0
27. Kenji Musters 3,5
28. Jona Dekkers 3,0
29. Lexi Boegers 2,0
30. Micha Minderhoud 0,0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: