Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Souburg B knokt zich naar winst tegen Goes B

verslag Henrik Westerweele
Na 4 ronden stonden we onderaan en moesten we aantreden tegen Goes B. Een andere degradatiekandidaat. Het werd een echte degradatiekraker.

Albert nam op bord 4 het voortouw en offerde gelijk met wit een stuk in het Russisch tegen Mark Paul. Albert kreeg de gewenste aanval, maar zijn aanval sloeg niet echt door, omdat zijn stukken onvoldoende ontwikkeld waren. Langzaam maar zeker kwam de tegenstander van Albert beter te staan, maar door een leuke combinatie kreeg Albert zijn stuk terug en was de stelling weer in evenwicht. Albert vond dit een mooi moment om remise aan te bieden, omdat hij ook achter stond in tijd. 

Roel speelde op bord 1 tegen de teamcaptain van Goes. Roel kwam iets beter uit de opening tegen Hans Welten, maar door een mindere torenzet van Roel kreeg zijn tegenstander het initiatief. Op zet 23 mistte de tegenstander van Roel de winnende voortzetting en vervolgens vervlakte de partij tot Dame + Paard tegen Dame + Loper eindspel. Op de 39e zet werd de vrede getekend doordat wit eeuwig schaak kon geven.

Na de 1-1 tussen waren er 2 tijdnood duels bezig

Vincent, onze topscorer speelde op bord 3 tegen David de Feijter. Na 8 zeten had Vincent 4x met hetzelfde Paard gezet. Tijdens de partij was Vincent hier niet tevreden over, maar inde analyse vond de computer dit allemaal wel meevallen. Na 12 zetten kon Vincent door een kleine afruilcombinatie voorkomen dat zijn tegenstander nog kon rokeren. Vincent kreeg voordeel, maar kon dit niet doordrukken. Na 45 zetten werd er remise overeengekomen. Vincent en zijn tegenstander hadden op dit moment nog een Toren en 4 pionnen.

Vincent bood remise aan precies op het moment dat hij dacht dat Henrik bord 2 gewonnen kwam te staan. Een slimme zet! 

Henrik speelde op bord 2 tegen Niels de Feijter. Zijn tegenstander kwam al vroeg in tijdnood en met een toren tegen 2 pionnen voorsprong zou Henrik wel even winnen… Het probleem was echter dat zwart zoveel initiatief had dat Henrik alleen maar aan het verdedigen was en een foutje is dan snel gemaakt. Beide spelers maakten echter fouten. Zwart kreeg voordeel, maar niet snel daarna werd dit weer weggegeven en als wit onder de druk kon uitkomen pakte hij die kans nietUiteindelijk kon Henrik op zet 28 rokeren en stond hij een pion achter en zaten beiden spelers in tijdnood. Objectief gezien had zwart een klein voordeeltje, maar door een aantal slechte zetten van wit, kreeg zwart winnend voordeel. Zwart kon niet veel later de winnende zet spelen, maar door de tijdnood dacht hij mat te gaan en speelde een andere zet. Henrik speelde een verloren partij, maar hij had nog een helder moment en bouwde een combinatie in de stelling. Zijn tegenstander tuinde erin en niet veel later verloor zwart ook nog zijn Dame. Henrik mistte trouwens mat.

En zo knokten we ons naar de winst en hebben we onze eerste wedstrijd gewonnen.

IMG 2410

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: