Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Bizarre ontknoping velt Jeroen Hekhuis en Robin Bosters

Het Open Souburgs Doorgeefkampioenschap is een prooi geworden voor de Goesenaren Remco van de Braak en Louis Nieuwenhuijse. In een bloedstollende laatste ronde wisten ze het favoriete duo Jeroen Hekhuis/Robin Bosters te kloppen waarmee ze met één punt meer de fraaie beker omhoog mochten houden.

Vanaf het begin leek het er op dat de titelstrijd tussen Souburg en Goes zou gaan al deden Roeland Alders en Paul van Dijke het ook niet gek. Dit tweetal was echter kansloos tegen de duo’s Jeroen/Robin en Remco/Louis.

Laatstgenoemde tweetal morste wel een puntje tegen het zeer ervaren duo René Tiggelman/Rudi de Smit. Omdat Jeroen en Robin tot het ingaan van de laatste ronde foutloos gebleven waren moest het Goese duo dus winnen.

2223 Doorgeven01

Een impressie van de beslissende wedstrijd tussen Jeroen en Robin (links) en Remco en Louis (rechts)

Gedurende de beslissende match in de laatste ronde leek het erop dat Jeroen en Robin gemakkelijk zouden gaan winnen. Totdat het slot van deze wedstrijd naderde. Robin verslikte zich prompt in Louis en dat betekende dat Jeroen wel moest winnen. Dat leek ook te gaan gebeuren totdat Remco hem plotsklaps mat zette. Au! Een zeer bizar slot van een spannend toernooi. Jeroen en Robin moesten dus tevreden zijn met een tweede plaats, maar dat was een zure tweede plaats. Remco en Louis waren erg tevreden en zoals je ook kunt zien waren ze erg blij met de mooie wisseltrofee. Derde werd het tweetal Roeland/Paul dat enkel verloor van de nummers één en twee.

2223 Doorgeven02

Remco (links) en Louis zijn erg blij met de fraaie wisselbokaal.

Eindstand na 7 ronden

2223 Doorgeven eindstand

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: