Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Ricardo en Daniël maken favorietenrol waar

Het 26e Schaakkroegentoernooi in Vlissingen is gewonnen door Ricardo Klepke en Daniël Zevenhuizen. De schakers die beiden uitkomen voor Spijkenisse wisten hun favorietenrol waar te maken.

Eerst werden er voorrondes gespeeld in poules van zes. De nummers 1 en 2 van die poules gingen naar de grande finale. De nummers 3 en 4 naar een andere poule en de nummers 5 en 6 naar nog een andere poule voor een prijs.

Ricardo en Daniël hadden zonder al te veel moeite de finale bereikt al had Ricardo tegen Vincent Sleuyter een halfje gemorst. Overigens had Vincent sowieso het toernooi van zijn leven door te winnen van Maxim le Clercq en Robin Bosters. Verder had hij nog een mooie remise gespeeld tegen Hans Groffen. Dat is natuurlijk ook niet mis.

Naast Ricardo en Daniël gingen Maxim le Clercq en Joey van de Braak naar de finale. Dat was wel met de hakken over de sloot. Hans Groffen en Bert Henderikse tastten net mis.

In de andere poule gingen de jarige René Tiggelman met Roeland Alders relatief eenvoudig naar de finale, al speelden de beide heren soms behoorlijk roestig. Louis Niewenhuijse en Remco van de Braak waren de andere finalisten. Het Goese duo hield de uit vorm zijnde Robin Bosters met Albert Vermue uit de finale.

De roestige René werd op zijn verjaardag aangemoedigd door zijn vrouw. Daar schrok hij zo van dat hij in de finale poule prompt verloor van Maxim. Daar waar Roeland ook verloor van Joey, was de hoofdprijs voor de Souburgers ver te zoeken. Door een zege op Louis en Remco werd het Souburgse duo nog wel derde. Maxim en Joey werden knap tweede, maar de zege was echt voor Ricardo en Daniël.

Uitslag Schaakkroegen01

 

Schaakkroegen01

René (links) hier in actie tegen Ricardo. Hij wist deze partij nog wel te winnen, maar dat was niet genoeg voor de titel.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: