Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Bloedstollend einde brengt de beslissing

Het Open Zeeuws kampioenschap Rapidschaken kende afgelopen zaterdag een bloedstollend einde. Vier spelers hadden voor het ingaan van de laatste ronde 4,5 punt. Jos van der Kaap, Joey Grochal, Jeroen Hekhuis en Roeland Alders mochten uit gaan maken wie de titel zou pakken.

In het begin van het toernooi hadden de vier spelers al averij opgelopen. Joey gaf een stuk weg tegen Roeland en laatstgenoemde wist hier wel raad mee. Misschien zat een snellere zege er in er werd gewonnen. Roeland verloor niet veel later van Henrik Westerweele waarmee ook hij een vol punt verloor. Ook Jeroen en Jos bleven niet ongeschonden voor het ingaan van de laatste ronde zodat de laatste ronde er voor de neutrale toeschouwer een was om je vingers bij af te likken.

Jeroen speelde met wit tegen Joey en Roeland met wit tegen Jos. Jeroen leek goed op weg naar een comfortabele stelling. Uiteindelijk had hij wellicht genoegen moeten nemen met een remise. Een wat onhandige manoeuvre deed hem echter de das om en Joey pakte daarmee de volle buit.

De partij tussen Jos en Roeland kon alle kanten op tot aan het eindspel. Daar ging het helemaal mis voor Roeland, die bij een eventuele winst op Jos verrassend de titel had gegrepen. Daar was nu geen sprake meer van. Waarschijnlijk had Jos al eerder de genadeklap uit kunnen delen, maar winnen deed hij.

Doordat Jos een paar ronden eerder met de nodige kunst en vliegwerk remise had gespeeld tegen Joey moesten de weerstandspunten de beslissing brengen. De resultaten tegen  ‘de kleintjes’ doen er dan opeens toe. Joey bleef de gelukkigste al had eigenlijk de meeste mensen dit niet gedacht omdat hij al snel in het toernooi averij had opgelopen. Het bleek slechts een half weerstandspuntje te zijn die Joey de titel bezorgde.

Derde werd Henrik Westerweele die door een zege Jeroen en Roeland nog voorbij ging. De 1800- prijs ging naar Vincent Sleuyter die 3,5 punt wist te vergaren. Dejeugdprijs was er voor Renzo Landman. Aangezien Renzo al de jeugdprijs had ging de 1500- prijs naar Daniël Girgis.

Eindstand na 7 ronden
1. Joey Grochal 5,5 (28,0 wp)
2. Jos van der Kaap 5,5 (27,5 wp)
3. Henrik Westerweele 5,0
4. Roeland Alders, Jeroen Hekhuis 4,5
6. Hans Groffen 4,0
7. Vincent Sleuyter 3,5
8. Carl Schoor, Renzo Landman, Albert Vermue, Daniël Girgis, Samuel Eikelenboom 3,0
13. Mark Zootjes 2,5
14. Noël van Trirum, Ralph den Nederlanden, Aäron Zootjes 2,0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: