Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Souburg schrijft historie en is de Zeeuws Kampioen snelschaken voor clubteams

Door Henrik Westerweele

In de eerste omloop van het dubbelrondig kampioenschap gespeeld in Kruiningen lieten we wel wat bordpunten liggen. Goes (2,5 – 1,5 gelukkige winst, maar wel een solide remise van Robin tegen Joey Grochal). Het jeugdige Zwarte Dame 1 (2,5 – 1,5 nipte winst, door een remise in extremis van Henrik tegen Riny Westveer). Zierikzee (4 – 0, wel geflatteerd). Middelburg (3,5 – 0,5, Vincent kreeg een halfje cadeau). De Zwarte  Dame 2 (4 – 0, vlotte overwinning tegen het veteranenteam van de organiserende vereniging). Terneuzen ( 2 – 2, verlies van Henrik tegen Willem Frouws en verlies van Albert tegen Adri Paauwe). Denk en Zet (3 – 1, verlies van Henrik tegen Olaf van der Sloot, maar een mooie winstpartij van Albert tegen Rick van de Breevaart). Pff een vrije ronde (i.v.m. oneven teams). In de laatste ronde van de 1e omloop speelden we tegen we HWP en deze wonnen we met  2,5 – 1,5. Robin vergaloppeerde zich tegen Marnix van der Zalm, maar in tijdnood was Robin iets sneller en ondanks een achterstand van 2 dames wist hij de partij binnen te halen. Henrik pakte uiteindelijk de winst, nadat André Galle in een betere stelling een foutief stukoffer plaatste. Albert verloor met zwart van Johan de Zwart. Vincent pakte een halfje van Frans Snijders, maar maalde daar niet om.

Na de 1e omloop stonden we wel op de 1e plaats, maar HWP volgde ons op de voet. Er was dus nog veel werk aan de winkel in de 2e omloop.

Gelukkig was er een pauze ingelast en was er door de organiserende vereniging De Zwarte Dame, ZSB en in het kader van 150 jarig bestaan van de KNSB een uitgebreide warme lunch geserveerd in het Dorpshuis van Kruiningen. Complimenten voor de organisatie!

De tweede omloop begonnen we een stuk sterker. Goes (3,5 – 0,5, vlotte overwinning van Robin op Joey Grochal door een dubbele aanval en Vincent pakte nog een half je in tijdnood). De Zwarte Dame 1 (3 – 1, Robin moest genoegen nemen met remise tegen Lennard Duynkerke en Albert vocht zich terug uit verloren stelling naar een betere stelling, maar moest toch berusten in remise). Zierikzee (4 – 0, minder geflatteerd dan de 1e omloop).  Middelburg (4 – 0, met een scherpe partij van Albert die zo Raymond van der Ven versloeg. Op de teamprestatie viel niks af te dingen). De Zwarte Dame 2 (4 – 0, Henrik won snel. Albert toonde veerkracht door na een totaal gewonnen te hebben gestaan in een verloren eindspel toch de winst te pakken. Robin en Vincent hadden geen problemen met hun tegenstanders). Terneuzen (3 – 1, weer was het Henrik die verloor van Willem Frouws. Robin, Albert en Vincent wonnen eenvoudig). Denk en Zet (2,5 – 1,5. Een nipte overwinning. Robin moest hard werken voor zijn punt, maar won wel van Dig de Graaf. Henrik stond 2 pionnen achter in de opening tegen Olaf van der Sloot, maar won er in het middenspel 1 terug. Uiteindelijk met remise als gevolg. Albert was nu een maatje te klein tegen Rick van de Breevaart en incasseerde een nederlaag. Vincent pakte net als in de 1e omloop de winst tegen Sebastiaan Koedoot. Na deze wedstrijd hadden we een vrije ronde. In de laatste ronde moesten we tegen HWP en hadden we genoeg aan een half bordpunt om de titel te pakken. Het duurde even voordat we dit half puntje hadden, maar na de nederlaag van Vincent tegen Frans Snijders, waren het Albert die met remise tegen Johan de Zwart en Robin met een overwinning van Marnix van der Zalm die tegelijkertijd de bordpunten veilig stelden. De winst van Henrik deed er uiteindelijk niet meer toe. Wederom dus een zege van 2,5 – 1,5 op HWP.

Grote man bij Souburg was dus Robin Bosters die 17 punten scoorde uit 18 wedstrijden en hij werd daarmee de topscorer van alle 1e bordspelers. De andere grote man bij Souburg was Vincent die 14,5 punt bij elkaar sprokkelde en daarmee de topscorer werd van alle bord 4 spelers. Henrik die héél wat punten gestolen had van zijn tegenstanders was ook topscorer van alle bord 2 spelers met 14 punten, maar moest deze prijs delen met Riny Westveer van De Zwarte Dame 1. Albert, de aanvoerder van Souburg, scoorde 13 punten op bord 3. Dit was helaas niet genoeg voor een individuele prijs, want deze ging naar Johan de Zwart van HWP.

Zo wonnen we met 58,5 bordpunten het Zeeuws Kampioenschap snelschaken voor clubteams!

2324Snelschaken teams

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: