Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Bert verslikt zich

Waar René en Jos de punten de laatste twee ronden redelijk eenvoudig binnenhalen hield Bert de twee heren prima bij in de competitie met een verdienstelijke derde plaats. De laatste ronde verslikte hij zich echter lelijk in Carl. Daarmee moet Bert even pas op de plaats maken.

In een tactische partij leek Bert eenvoudig te winnen, maar Carl maakte het zijn mede-routinier erg lastig. Uiteindelijk zou Bert er toch twee pionnen aan over moeten houden. Plots was er een vlaag van verstandsverbijstering bij Bert en met een vies zetje kon Carl opeens mat zetten.

René maakte geen fout. Tegen Vincent had hij al snel een plusje en speelde het wat makkelijker allemaal. Wellicht kon Vincent meer uit de stelling halen, maar was René uiteindelijk toch de betere.

Jos had het heel makkelijk met Alex. Alex trapte in een trucje waar ie wel meer was ingetuind. Toen het op het bord kwam, kwam hij er zelf ook achter. Toen was het kwaad al geschiet en was het afwikkelen naar een gewonnen eindspel geen probleem meer voor Jos.

Willem wist de winst te grijpen tegen Albert. Vanuit de opening werd een pion gewonnen en ook de stelling leek prima voor Willem. Toen Albert lang kon rokeren leek het er op dat de kansen zouden keren. Willem zijn koning bleef in het midden staan. Albert moest daarna toch toezien dat Willem wederom het initiatief greep en dat bleek voldoende voor de winst.

Anton had een prima avond met de winst op Merijn. Na de opening kon Anton maar net zijn gevaarlijke centrumpion redden en dat bleek het begin van iets moois. Merijn hielp ook wel een beetje mee, maar Anton speelde een prima partij. Na kwal winst vond Merijn het wel mooi geweest.

Johanna stond eerst niet best tegen Frans. Laatstgenoemde had simpel een pion kunnen snoepen waarbij het eindspel gewonnen zou moeten zijn. Na een blunder was het eindspel nog steeds gewonnen, alleen dan voor Johanna. Johanna moest nog wel even nauwkeurig spelen en dat deed ze uitstekend.

2223 competitie10 02

Johanna (rechts) in haar gewonnen eindspel tegen Frans.

Jan won van Joas, die al snel een stuk cadeau had gedaan. Daarna was het niet duidelijk, zeker omdat Jan wel erg snel zette. Joas zag het niet en verloor vervolgens nog een toren en daarmee de partij.

Kees zette Wolfgang mat. In een partij waar Kees een mooie koningsaanval had met actieve torens terwijl de torens van Wolfgang eigenlijk niets deden. Na een offer op g7 ging Wolfgang mat.

2223 competitie10 01

Wolfgang (links) in de problemen tegen Kees. Hier had Kees het al kunnen beslissen. Zie u hoe?

Competitie 2022/2023 ronde 10

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: