Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Jeroen Hekhuis vice-Zeeuws kampioen snelschaken

Jeroen Hekhuis is tweede geworden bij het Open ZK snelschaken in Souburg. Met 15 punten uit 17 duels bleef hij Robin Bosters en Jos van der Kaap een half puntje voor. Joey Grochal moest genoegen nemen met de eerste plaats.

Met 18 deelnemers achter de borden werd een halve competitie gespeeld.  Joey speelde al snel remise tegen Jos en daarmee was dat de eerste averij. Die leek er ook opgelopen te worden tegen Jeroen. Joey verloor prompt een loper die op e4 ongedekt stond. Jeroen leek daarmee te profiteren, maar raakte het spoor echter bijster. Joey kreeg een pion op e2 cadeau en daarmee werden de overgebleven stukken van Joey steeds actiever. Met een pionnenstorm werd het opeens billen knijpen voor Jeroen. Hij offerde zijn toren om promotie te voorkomen. Het toren tegen loper eindspel was misschien nog remise te houden, maar Joey pakte toch de volle buit.

2223 Open ZK snelschaken

Jeroen Hekhuis (links) hier in actie tegen Jos van der Kaap.

Hans Groffen was een diesel en kwam te laat op stoom. Hij verloor in de eerste ronde van talent Karel Hoogerland en daarna van Joey, maar won wel van Jeroen, waarmee deze zo zijn titelaspiraties wel in de koelkast kon zetten.

Even leek Robin nog mooie kansen te hebben op de titel. In een gewonnen eindspel tegen Joey leek hij door zijn tijd te gaan. Het remiseaanbod werd sportief door Joey aangenomen, aangezien hij Robin ook had kunnen vlaggen. Daarna wist Robin een aanvallend ingestelde Jos van zich af te houden. Jos zou wel ergens gewonnen gestaan hebben, maar kon de weg er naartoe niet vinden. Jeroen leek op een nederlaag getrakteerd te worden, maar Robin was zijn tijd vergeten met een stuk meer. Jeroen kon de tijdsoverschrijding claimen.

Dan maar een tweede plaats voor Robin zou je zeggen. Niet dus, want daar staken Albert Vermue en Brandon Haasbroek een stokje voor. Eerst was het de voorzitter die een halfje kon afsnoepen, daarna Brandon omdat opeens alle pionnen op waren.  Zo kon Jeroen alsnog het vice-kampioenschap op zijn naam schrijven.

Karel kreeg de prijs voor beste jeugdspeler, terwijl Albert de 1800- prijs uitgereikt kreeg. Arno Boutens deed het prima in zijn debuut en kreeg de 1500- prijs omdat hij onder anderen Hans op remise hield.

Eindstand na 17 ronden
1. Joey Grochal 15,5
2. Jeroen Hekhuis 15,0
3. Robin Bosters, Jos van der Kaap 14,5
5. Hans Groffen 12,5
6. Albert Vermue, Karel Hoogerland 11,0
8. Arno Bautens 9,0
9. Karg Brunner 8,0
10. Alex Jonkheer 7,0
11. Brandon Haasbroek, Vincent Sleuyter, Willem Frouws 6,5
14. Raymond van de Ven 6,0
15. Ralph den Nederlanden 5,0
16. Noel van Trirum 2,5
17. Gerben Huis in ’t Veld 2,0
18. Freddie Schroots 0,0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: