Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Vroege pakjesavond in Middelburg

Op de avond voor de officiële Sinterklaasintocht mochten de spelers van SKS A alvast één voor één een kadootje uitpakken dat hun werd aangeboden door vier goedgeefse  spelers van Middelburg A.

Ikzelf was als eerste aan de beurt. Sjaak Steijn was zo vriendelijk om me op zet 15 niet alleen wat te drinken aan te bieden, maar tegelijkertijd ook een een stuk weg te geven. Ik weet niet precies wat hier de etiquetteregels zijn, maar na enig nadenken besloot ik om zowel het drankje als het stuk te accepteren. Na enig hoofdschudden (ik hoop n.a.v. zijn eigen slechte zet en niet uit ongeloof over mijn gebrek aan goede manieren) gaf Sjaak de partij zonder verderspelen op.

Jeroen speelde de opening nogal passief, maar net toen het vervelend kon worden miste Aart Kögeler eerst de sterkste voortzetting en gaf hij kort erna in één zet twee pionnen weg. Ook Aart houdt niet zo van verder spartelen en gaf direct op. 

Roeland was de volgende Souburger die een vol punt kon noteren, maar moest daarvoor tegen de verrassend sterk spelende Kiarasch Saeïd wel bijna een hele avond tegen een moeilijke stelling aankijken. Tot aan het begin van het eindspel had Kiarasch licht voordeel, maar met 1 of 2 mindere zetten gaf hij Roelands koning vrije doorgang naar zijn pionnen op de damevleugel en was de partij beslist. 

Jos trof Marcel Nellen op één van diens sterkere avonden en wist lange tijd niets te bereiken. Pas toen de klok een beetje begon mee te spelen, kwamen de eerste scheurtjes in de zwarte stelling en lukte het Jos om ten koste van een pion een kwaliteit buit te maken. Het leek mij nog een taaie technische klus om het ontstane eindspel te winnen, maar Marcel deed ineens de ene na de andere pion in de aanbieding, zodat rond elf uur het wedstrijdformulier met daarop een 4-0 overwinning voor SKS A ondertekend kon worden.

BF0A0B9B 5936 44FD 9230 FDD61012B28A 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: