Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Toppers maken geen fout

René Tiggelman en Jos van der Kaap hebben geen fout gemaakt in de twaalfde ronde van de competitie. Beiden wonnen hun partij waarbij de stand bovenaan ongewijzigd blijft.

René speelde tegen Carl Schoor en die hielp een handje mee naar een snelle zege. Een op het oog onschuldig lijkende opening werd voor Carl een catastrofe. Na de korte rokade had René direct aanknopingspunten voor een koningsaanval. Aangezien de stukken van Carl te passief waren konden die hun arme koning niet meer redden.

Jos had het een stuk lastiger met Erik Wolf. Jos had al snel een pion te pakken, maar de stelling met beiden twee torens en een paard was niet zo gemakkelijk naar een punt om te zetten. Erik koos het verkeerde plan en Jos kon toeslaan met mat als gevolg.

Roeland Alders speelde tegen Alex Jonkheer een van zijn betere partijen van het seizoen. Alex hielp ook wel mee aan de zege, maar toch. Twee paarden denderden het centrum binnen en de niet gerokeerde koning van Alex kon geen kant meer op. Een kwaloffer werd de koning ook fataal. Of mat of een doos met stukken van het bord waren twee opties. Derde optie was opgeven en dat gebeurde dan ook.

Ingel Baaijens verraste Anton Nooijen. Anton kwam nog wel aardig uit de opening, maar raakte daarna het spoor bijster. Eerst kostte het een kwaliteit en later deed hij een dame cadeau. Dat was te veel van het goede.

Wolfgang Reichpietsch zat er niet lekker in tegen Eric Bouman. Hij lette niet op en dat kostte een stuk. Eric wist de partij daarna gemakkelijk naar zich toe te trekken.

Frans Baljeu was snel klaar met Joas Fontijn. Joas ging al snel de mist in en Frans maakte daar dankbaar gebruik van.

Ruud Stroo won van Jan Engelen. Eerst won hij een pion en dat werd een kwaliteit. Jan stribbelde nog even tegen, maar Ruud gaf de zege niet meer weg.

Competitie 2022/2023 ronde 12

Beker van Souburg 2023

In de Beker werd nog een inhaalpartij afgewerkt. De confrontatie tussen Merijn van Broekhoven en Vincent Sleuyter werd in het diepe eindspel beslist. Vanuit de opening leek zwart een klein plusje te hebben, maar na een verkerde afruil was het Merijn die totaal gewonnen stond. Ook hij zag de directe winst niet. Vincent wel, maar ja, die zat aan de andere kant van het bord. Na wat geruil had Vincent prompt een pion meer. Wel met wat passievere stukken. Na een fout nam Merijn de regie in handen. Won twee pionnen terug en na nog een fout wist hij te winnen.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: