Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

René is op helft van competitie koploper

We zijn op de helft van de competitie en dat betekent dat we volgende week een herindeling hebben. René Tiggelman is nog altijd de trotse koploper, maar de strijd is nog niet gestreden. Jos van der Kaap heeft nog alle kans om René van de titel af te houden. Ook de nummer drie Jeroen Hekhuis heeft nog wel mogelijkheden om de hoofdprijs te bemachtigen, maar mag dan eigenlijk niets meer verliezen.

Op papier had René vlak voor de herindeling een lastige klant te behandelen. Hans Groffen is natuurlijk een erg sterke schaker en speelt ook nog op het top van zijn kunnen in de Meesterklasse. Dat beloofde wat natuurlijk. Het leek dat Hans ook prima stond, maar hij kwam bedrogen uit. In de analyse viel het blijkbaar ook allemaal wel tegen. Wellicht dat een partijdige engine er nog wat kan maken. Overigens dacht de wedstrijdleider ook dat Hans beter stond. Schijn bedriegt soms wel eens. René had in ieder geval de stelling goed onder controle en hij kwam beter en beter te staan. Uiteindelijk kon Hans het dan ook niet meer bolwerken en werd Hans vakkundig aan de zegekar van René gebonden.

Jeroen had het lang lastig met de taaie Erik Wolf. Hij had weliswaar een pion gekregen, maar makkelijk was het allemaal niet. Erik bleef lang vechten voor wat ie waard was. Na het ruilen van de dames en een enkele toren was het gedaan en hield Jeroen een gewonnen eindspel over.

Roeland Alders had het lang moeilijk met Willem Brouwer. Misschien zat er wat in op de koningsvleugel, maar Roeland dacht dat dat te veel materiaal zou gaan kosten. Uiteindelijk wist Roeland een pion mee te snoepen en leek het gewonnen. Het geniepige c3 bracht Willem volledig terug in de stelling. Roeland zou op b5 nog een pion gaan winnen en daarmee vond Willem het wel welletjes.

Vincent Sleuyter won zeer overtuigend van Alex Jonkheer, althans als je de stelling vanuit de opening zo zag zou je dat denken. Alex had een ongelukkige koning op e2 en zijn stukken deden ook nog niet echt wat ze moesten doen. Een geluk is dat Vincent ook veel tijd nodig had om zijn stukken beter te zetten. Vincent had met exd4 nog een mooie zwakke e-pion kunnen creëren, maar naar e4 was het opeens wit met een betere stelling. Het eindspel was er ook voor Alex en het leek een kwestie van tijd dat Alex zou gaan winnen. Bijzonder genoeg vergooide hij het eindspel nog en ging Vincent er nog met de winst vandoor.

Johanna Brouwer begon goed aan de partij tegen Erik Pieterse. Naarmate de partij vorderde raakte ze de grip, maar ook een pion kwijt. Erik wist hier wel raad mee en speelde het eindspel netjes uit naar de winst.

Frans Baljeu hield Carl Schoor knap op remise. Waarschijnlijk had Frans zelfs kunnen winnen. Hij had een pluspion in een eindspel met een paard en Carl een loper. Uiteindelijk werd het toch remise.

Albert Vermue had geen enkele moeite met Joas Fontijn. Het krachtsverschil was gewoon te groot en deze partij was daarmee ook snel klaar.

Kees Polderman en Ruud Strook maakten er een mooi gevecht van vol met tactische manoeuvres. Beiden hadden de trucjes en grapjes in de smiezen en de partij werd dan ook remise.

Merijn van Broekhoven wist de winst te grijpen tegen Jan Engelen. Jan was pardoes een stuk kwijt en kon het materiaalverlies niet meer repareren.

Competitie 2022/2023 ronde 14

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: