Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Toppers hebben het moeilijk

Nee dit stukje gaat niet over Geer en Goor, maar over onze nummers één en twee van de competitie. De zestiende ronde was een taaie voor zowel René Tiggelman als Jos van der Kaap. Beide schakers wonnen wel, maar allebei met de hakken over de sloot.

René speelde tegen Bert Henderikse en dat was niet makkelijk. Bert deed het erg positioneel en René had daar niet zoveel tegenover te stellen. Toen het eindspel aanbrak ging de partij flink los. Bert probeerde een soort van alles of niets poging. René moest alle zeilen bijzetten. Remise was voor de pak, maar Bert zag het niet. Daarna ging hij alsnog kopje onder.

Ook bij Jos was het allemaal niet zo soepel. Tegenstander Carl Schoor deed het lang naar behoren en leek zowaar een remise uit het vuur te kunnen slepen. Het eindspel werd echter niet echt fris aangepakt en Jos kon zich loswurmen. Laat op de avond kon dan ook Jos de volle buit pakken.

Vincent Sleuyter speelde voor de verandering eens tegen Alex Jonkheer. In de avondcompetitie, de ZSB-beker en in de competitie hadden de beide heren al drie potjes in korte tijd tegen elkaar gespeeld. Vincent stond 2-1 voor in de onderlinge strijd en maakte er 3-1 van. Alex hielp wel wat mee. Vincent had al snel het initiatief en zette een koningsaanval op. De pionnenstructuur bij de koning van Alex was niet best, maar de winst was er ook niet direct. Na wat onhandige zetten van Alex won Vincent een stuk en later de partij.

Albert Vermue won van Max Toetenel. Al snel zette Albert een koningsaanval op, maar er leek niet veel aan de hand. Na wat geruil van stukken leek de partij misschien wel in evenwicht. De tijdnood ging ook een rol spelen. Albert had opeens de ultieme kans om mat te zetten, maar zag het niet. Twee zetten later zag ie wel een mooie soortgelijke combinatie, alleen dan nu met een dameoffer. De arme Max werd daarna mat gezet.

Brandon Haasbroek en Erik Pieterse deelden het punt. In een toreneindspel had Erik een pion meer, maar die werd terugveroverd door Brandon waarmee remise werd overeengekomen.

Johanna Brouwer en Anton Nooijen speelden ook remise. De partij was behoorlijk open en even leek het erop dat een van beiden wel zou gaan winnen. De stelling vervlakte en daarmee vonden de beide spelers een gelijkspel ook wel prima.

Frans Baljeu won van Ruud Stroo, terwijl laatstgenoemde toch wel een betere pionnenstructuur had. Frans had namelijk drie dubbelpionnen. Bijzonder genoeg stond het wel solide. Daarbuiten stonden de torens van Frans ook veel actiever dan die van Ruud. Frans snoepte vervolgens wat pionnen mee en daarmee was de partij wel beslist.

Marciano Verduijn hield lang stand tegen Arno Boutens en mocht hopen op een mooi resultaat. Een gemene tussenzet van Arno gooide roet in het eten. Het kostte een dame tegen een toren, maar dat was net iets te veel.

Joas Fontijn won van Erik Breure. Erik maakt zijn debuut in de interne competitie, maar miste nog wel wat wedstrijdritme. Joas veroverde de dame en kwam daarna niet meer in de problemen.

Competitie 2022/2023 ronde 16

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: