Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Bert Henderikse wint met twee dames

De 18e ronde van de competitie kende ‘slechts’ zes partijen. Dit omdat Souburg A, B en C een teamwedstrijd hadden.

Bert Henderikse won van Erik Wolf. Erik kan taai zijn en ook nu was er een interessante strijd. Wat onnauwkeurigheden van Erik zijn kant schonken Bert een mooie vrijpion die tot dame bekroond werd. Daarmee had Bert pardoes twee dames op het bord tegen Erik slechts een vorstin. Erik probeerde nog te kijken naar eeuwig schaak, maar de koning van Bert stond zo veilig dat dat er geen moment in zat.

Alex Jonkheer greep de winst op Erik Pieterse. Erik speelt vaak leuke partijen, maar komt nog net wat ervaring te kort. Met drie stukken en een toren voor Erik en twee torens en een paard voor Alex leek het erop dat de partij wel eens onbeslist zou kunnen worden. Erik had het paard van Alex moeten pakken en dan konden de twee torens eigenlijk niet zoveel schade meer aanrichten. Erik speelde het wat te passief en de torens van Alex werden prompt gevaarlijk en mat als gevolg.

Johanna Brouwer veegde de vloer aan met Brandon Haasbroek. Wellicht ook niet echt Brandon zijn beste partij, maar Johanna had goed de controle en speelde de partij keurig uit.

Arno Boutens blijft maar winnen. Met een overwinning op Anton Nooijen heeft hij nog steeds een honderd procent score en stijgt hij gestaagd richting de top 10.

Mariano Verduijn gaat de laatste weken ook erg lekker. Na een paar weken terug Anton verrast te hebben was nu Joas Fontijn de sigaar.

Kees Polderman kende weinig problemen met Erik Breure. Al snel had Kees materiaalvoordeel en kwam de overwinning nooit in gevaar.

 

Competitie 2022/2023 Ronde 18

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: