Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Geen verrassingen in competitie

René en Jos hebben geen fout gemaakt in de competitie. René won van Albert, terwijl Jos een vol punt tegen Vincent pakte.

René had het in het begin best lastig tegen Albert, maar onze voorzitter maakte een foutje wat een pion kostte. Daarna was het nog allemaal niet zo duidelijk totdat Albert wederom een onnauwkeurige zet deed. Daarna was René er als de kippen bij om de volle buit te pakken.

Jos was de betere over Vincent. Al snel had hij het initiatief en Vincent moest zich er maar uit redden. Dat lukte niet waarmee Jos het eindspel vakkundig naar de winst schoof.

Arno Boutens verraste Alex Jonkheer en dat zag er vanuit de opening niet echt uit. Alex stond prima en Arno kon enkel maar verdedigen. Daar raakte Alex de draad kwijt en kon Arno opeens actief spelen. Dat werd Alex uiteindelijk te machtig.

Merijn en Erik P. speelden remise. Volgens mij vonden de beide heren het wel prima. Het was een beetje een manoeuvreer partij waar beide spelers wat probeerden, uiteindelijk was wat er overbleef een gelijke stelling waar weinig eer mee te behalen viel.

Erik W. won van Ruud. Ik heb het slot niet helemaal gezien, maar vanuit de opening leek er weinig aan de hand. Erik had een achtergebleven d-pion, maar daartegenover had hij een half open f-lijn. Toen Ruud op d5 een stuk ruilde was de zwakte op d3 weg en had Erik wel de overhand. Blijkbaar ook voldoende voor een punt.

Kees kon het niet bolwerken tegen Frans. Al snel stond hij een pion achter met een mindere stelling. Even leek hij op de damevleugel nog wat uit te kunnen richten, maar Frans had alles in de smissen en greep de overwinning.

Eric B. en Brandon deelden het punt. Na een flinke stukkenruil werd de vrede getekend.

Jan greep een stuk van Joas en laatstgenoemde zag dat stuk ook niet meer terug. Na nog even doorspelen was de buit binnen voor Jan.

Competitie 2022/2023 ronde 22

 

Bekerspektakel

Dan is er ook nog gespeeld in de Beker van Souburg 2023. Een spannende strijd werd het tussen Henrik en Roeland. Beide spelers zijn aan elkaar gewaagd en het werd een lange zit voor beiden. De reguliere partij eindigde bizar genoeg in remise, waarna de rapid partij de beslissing bracht. Roeland had in de gewone partij genoeg kansen op de winst, maar op diverse momenten werd de winnende voortzetting niet gevonden. Er ontstond een ongelijk lopereindspel en dan is de remisemarge vrij groot. De stelling was echter zo goed voor Roeland dat de remisemarge vrij klein was. Roeland vond de weg naar remise wel en dat was niet zo handig.

De rapid partij was ook erg spannend. In een toreneindspel leek Roeland makkelijk te gaan winnen, maar prompt waren er twee pionnen van Henrik die gevaarlijk werden. Helaas voor Henrik was opeens zijn tijd op. Wellicht was de stelling ook verloren, maar in het heetst van de strijd had hij nog best wel eens kunnen winnen misschien. Roeland zowaar toch een ronde verder na een erg lange avond.

Uitslagen kwart finales
Johanna Brouwer-Hans Groffen *             0-1
René Tiggelman-Jos van der Kaap *       0-1
Roeland Alders *-Henrik Westerweele  remise, 1-0
Jeroen Hekhuis *-Erik Wolf           1-0

Verder wordt komende donderdag de finale van De Beker van Souburg van 2022 nog gespeeld. René en Roeland strijden om deze pracht beker. De halve finales van De Beker van Souburg 2023 worden ook komende donderdag geloot.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: