Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Eenvoudige zege Souburg B

Henrik Westerweele

Souburg B heeft zich door een makkelijke overwinning veilig gespeeld tegen Terneuzen A. 

Carl kreeg in een ingewikkelde partij een stuk cadeau van zijn tegenstander en na een uur spelen stonden we op een 1 - 0voorsprong. Bij Albert zag het er toen ook al rooskleurig uit. Na de opening had hij al snel het initiatief genomen  en in het begin van het middenspel verzilverde hij dit voordeel met stukwinst  en hierna kwam de zege niet meer in gevaar. Zodoende stond we na 1,5 uur spelen op een comfortabele 2 - 0 voorsprong. 

Na de stukwinst van Albert kreeg Henrik een remise aanbod wat hij op dat moment eigenlijk nooit mocht weigeren, maar deed dat toch. Op Willem zijn bord waren er al veel stukken geruild en leek zijn stelling op een eindspel af te stevenen

Willem kreeg uiteindelijk een paardeindspel op het bord, maar Willem en zijn tegenstander maakten verder geen fouten en zo bleef een partij in evenwicht en was een puntdeling een feit en was Willem de matchwinnaar! Henrik had een droog potje. Er werd door beide partijen weinig risico genomen en ook daar kwam een eindspel op het bord. De remisemarge in het eindspel  was héél groot, maar mijn tegenstander speelde het eindspel slim en manoeuvreerde  zijn paard, koning en pionnen naar de juiste velden. De partij was nog steeds in evenwicht, maar de speelruimte van mijn loper en koning werd steeds beperkter. Inmiddels had ik een derde remiseaanbod geweigerd en toen ging ik het schip in door een pion weg te blunderen. Uiteindelijk heb ik nog héél erg mijn best gedaan om het halfje uit het vuur te slepen, maar mijn tegenstander speelde het eindspel toen vakkundig uit en na 90 zetten was voor hem het punt binnen.

Terneuzen A – Souburg B 1,5 – 2,5

Jaap Dekker – Henrik Westerweele 1-0

Willem Frouws – Carl Schoor 0-1

Martijn Dobbelaar – Albert Vermue 0-1

Sven de Putter – Willem Brouwer remise

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: