Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

 • René Tiggelman heeft grootse daden

  René Tiggelman heeft met de volle overtuiging de derde ronde van de interne Rapidcompetitie gewonnen. Met 5 punten uit 5 duels was hij een klasse apart en steeg hij naar een 'groots' niveau. 

  Roeland Alders begon nog goed aan het toernooi door verrassend van Jos van der Kaap te winnen. Jos offerde en dat leek goed, maar Roeland kon bij toeval een lek ontdekken. Met een 3 uit 3-score was René zijn volgende tegenstander. Geen kans voor Roeland. Wellicht kon de laatste ronde nog wat bieden voor Roeland, maar dan moest Jos winnen van René en Roeland zelf van Albert. 

  René won van Jos dus die was al fluitend kampioen. Roeland verloor van Albert. In een ingewikkelde stelling leek er weinig aan de hand, maar een verkeerde zet van Roeland gaf Albert een zeer knappe combinatie zoals we deze nog nooit gezien hadden. Roeland kon er niets tegen vinden en Albert speelde de partij naar de winst. Daarmee werd Albert knap tweede achter René. Merijn van Broekhoven kende ook een puik toernooi door derde te worden.

  2324 Rapidschaken03

   

   

Na een lange reis i.v.m. werkzaamheden aan het spoor kwamen we uiteindelijk na 1,5 uur aan bij de speelzaal in Sas van Gent. Om 20.00 uur stond de wedstrijd HWP A – SKS Bop het programma. 

HWP A was enigszins verzwakt aan de wedstrijd gekomen, maar helaas konden we daar niet van profiteren. Willem was om 21.00 uur als eerste klaar, nadat hij in een gelijke stelling het remiseaanbod accepteerde van Manuel Colsen. Echter Manuel had al gezien dat bord 2 (Carl) en bord 1 (Henrik) verloren stonden en zo geschiedde ook .Carl kwam al snel in de problemen in een Evans Gambiet. Johan de Zwart speelde het Evans Gambiet netjes en kwam al snel goed te staan en na 75 minuten spelen kon Carl opgeven. Niet veel later konden de stukken bij Henrik ook in het doosje, nadat hij in 20 zetten van het bord werd geveegd door Marnix van der Zalm in een Pirc. Albert zorgde voor het enige lichtpuntje door in een mindere stelling wat rommelkansen te creëren en vervolgens ook te benutten en zo won hij van Martin Stam op bord 3. En zo konden we weer om 22.00 uur huiswaarts keren. In een sfeervolle auto, maar wel met een nederlaag op zak.

 

Gedetailleerd: 

HWP A​- SKS B

Marnix van der Zalm (2054)​-​Henrik Westerweele(1913)​1 – 0

Johan de Zwart (1910)​​-​Carl Schoor (1690)​​1 – 0

Martin Stam (1782)​​-​Albert Vermue(1655)​​0 – 1

Manuel Colsen (1558)​​-​Willem Brouwer (1639)​​ remise

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: