Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

verslag: H. Westerweele

 

Vrijdag de 13e speelde Souburg zijn bekerwedstrijd tegen Middelburg. Normaal gesproken is Souburg de favoriet tegen Middelburg, maar in deze bekerwedstrijd was Middelburg de favoriet. Dit jaar was de animo voor een bekerteam nihil binnen Souburg. Zodoende traden we aan met spelers uit het B & C team.

 

Na loting kregen we zwart op de oneven borden en konden we iets verlaat in het volle clubgebouw van Middelburg van start gaan.

 

Na een uur spelen moest Jan zijn koning omleggen. In een Engelse opening kwam hij beter te staan tegen Arjan van Tuijl op bord 4, maar pardoes gaf hij met een vorkje zijn dame weg en was de partij gespeeld. Jammer, want Jan speelde zeer degelijk tot dat moment.

Op bord 1 speelde Henrik weer tegen Marcel Nellen. Marcel speelde iets te opportunistisch en na een verkeerd offer in de opening kwam hij gelijk verloren te staan en niet veel later stond hij ook nog mat.

Op bord 2 en 3 was de strijd een stuk spannender.

Op bord 3 speelde Vincent met de zwarte stukken tegen Alex Jonkheer net als de dag ervoor in de interne competitie van Souburg. Lange tijd ging de partij gelijk op, maar uiteindelijk kwam Alex twee pionnen voor te staan en moest Vincent in tijdnood verdedigen. Dit was teveel gevraag en zodoende was het 2 – 1 voor Middelburg.

Op bord 2 was Carl onze invaller. Hij werd op het laatste moment opgeroepen, omdat Anton met griep thuis zat. Carl speelde met de witte stukken tegen Aart Kögeler. Zijn tegenstander had gedurende de partij wat overwicht, maar naarmate de partij vorderde kreeg Carl toch een gelijk stelling in de vorm van een toreneindspel. Tot in de late uurtjes probeerde Carl de winst te forceren. Mogelijk was deze winst er ook, maar de remise lag altijd op de loer. Uiteindelijk werd het ook remise.

 

Al met al een spannende wedstrijd, maar we kwamen net iets te kort in de eerste ronde van de bekercompetitie.

 

Gedetailleerd:

 

Middelburg – Souburg 2,5 – 1,5

 

Marcel Nellen (1800) – Henrik Westerweele (1892) 0 – 1

Aart Kögeler (1725) – Carl Schoor (1675) remise

Alex Jonkheer (1569) – Vincent Sleuyter (1652) 1 – 0

Arjan van Tuijl (1568) – Jan Engelen (1236) 1 – 0

 

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: