Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

  • Erik Wolf trotse koploper zomercompetitie

    Na een enerverende vijfde ronde waar geen verslag van gemaakt is vindt u hieronder de stand van zaken omtrent de zesde ronde van de zomercompetitie. In de vijfde ronde wist René zijn vakantie goed te beginnen door Jos een nederlaag aan te smeren. In de zesde ronde was Jos ook niet van de partij. Doordat Erik Wolf van Kees Polderman wist te winnen is Erik nu de trotse koploper in de zomercompetitie na zes ronden.

    Uitslagen zesde ronde
    Erik Wolf-Kees Polderman 1-0
    Frans Baljeu-Alex Jonkheer 0-1
    Eric Bouman-Albert Vermue 0-1
    Raymond van de Ven-Brandon Haasbroek 0-1
    Gilbert Suurman-Melchior Snel 0-1

     

    Zomercompetitie2024 06

verslag: H. Westerweele

 

Vrijdag de 13e speelde Souburg zijn bekerwedstrijd tegen Middelburg. Normaal gesproken is Souburg de favoriet tegen Middelburg, maar in deze bekerwedstrijd was Middelburg de favoriet. Dit jaar was de animo voor een bekerteam nihil binnen Souburg. Zodoende traden we aan met spelers uit het B & C team.

 

Na loting kregen we zwart op de oneven borden en konden we iets verlaat in het volle clubgebouw van Middelburg van start gaan.

 

Na een uur spelen moest Jan zijn koning omleggen. In een Engelse opening kwam hij beter te staan tegen Arjan van Tuijl op bord 4, maar pardoes gaf hij met een vorkje zijn dame weg en was de partij gespeeld. Jammer, want Jan speelde zeer degelijk tot dat moment.

Op bord 1 speelde Henrik weer tegen Marcel Nellen. Marcel speelde iets te opportunistisch en na een verkeerd offer in de opening kwam hij gelijk verloren te staan en niet veel later stond hij ook nog mat.

Op bord 2 en 3 was de strijd een stuk spannender.

Op bord 3 speelde Vincent met de zwarte stukken tegen Alex Jonkheer net als de dag ervoor in de interne competitie van Souburg. Lange tijd ging de partij gelijk op, maar uiteindelijk kwam Alex twee pionnen voor te staan en moest Vincent in tijdnood verdedigen. Dit was teveel gevraag en zodoende was het 2 – 1 voor Middelburg.

Op bord 2 was Carl onze invaller. Hij werd op het laatste moment opgeroepen, omdat Anton met griep thuis zat. Carl speelde met de witte stukken tegen Aart Kögeler. Zijn tegenstander had gedurende de partij wat overwicht, maar naarmate de partij vorderde kreeg Carl toch een gelijk stelling in de vorm van een toreneindspel. Tot in de late uurtjes probeerde Carl de winst te forceren. Mogelijk was deze winst er ook, maar de remise lag altijd op de loer. Uiteindelijk werd het ook remise.

 

Al met al een spannende wedstrijd, maar we kwamen net iets te kort in de eerste ronde van de bekercompetitie.

 

Gedetailleerd:

 

Middelburg – Souburg 2,5 – 1,5

 

Marcel Nellen (1800) – Henrik Westerweele (1892) 0 – 1

Aart Kögeler (1725) – Carl Schoor (1675) remise

Alex Jonkheer (1569) – Vincent Sleuyter (1652) 1 – 0

Arjan van Tuijl (1568) – Jan Engelen (1236) 1 – 0

 

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: